(video) Bancnote false de 100 de lei puse în circulație de patru tineri

foto2-600×352
Foto:Grupare criminală destructurată de poliţia capitalei PC: Direcţia de Poliţie a municipiului Chişinău/captură video

Patru tineri cu vârstele cuprinse între 17 şi 22 ani, originari din câteva suburbii ale Capitalei, au fost deconspirați de către ofiţerii de investigare a fraudelor economice, fiind bănuiţi de falsificarea şi punerea în circulaţie a monedei naţionale.

Potrivit informațiilor preliminar acumulate, bancnotele false cu nominalul de „100” erau puse în circulație cel mai frecvent la stațiile peco, magazine, pieţe comerciale şi farmacii. În urma perchezițiilor autorizate la domiciliile bănuiților, polițiștii au depistat bancnote cu nominalul de „100” cu semne evidente de falsificare, tehnică computerizată şi suporturi electronice de stocare a informațiilor. În pofida acestui fapt, a fost numită o expertiză specializată pentru a constata în ce condiții şi prin ce metode ar fi fost falsificate bancnotele.

În schema criminală de punere în circulație a banilor erau folosiți doar minorii. Actualmente, aceştia sunt cercetaţi penal în stare de libertate, iar ceilalţi doi au fost reținuți pe un termen de 72 de ore. Potrivit legislaţiei penale în vigoare, persoanele bănuite riscă închisoare pe un termen de la 7 până la 15 ani.

În context, poliţia capitalei recomandă oamenilor să fie mai prudenţi şi să informeze imediat Serviciul specializat 902, atunci când suspectează scheme frauduloase de punere în circulaţie a banilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *