Poliția a reținut cinci bănuiți în cazul decesului studentului Universității Agrare

IMG_2173
Foto:PC: Ziarul Național

Un tânăr de 22 de ani a murit, iar alți trei au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma unei încăierări dintre două grupuri de studenți de la mai multe universități din Chişinău.

În seara zilei de 17 decembrie curent, aproximativ la orele 23.30, poliția capitalei a fost informată despre o bătaie iscată între mai multe persoane. Conform informațiilor primite, conflictul s-a iscat pe strada Mirceşti, în preajma unei cafenele din sectorul Râşcani. Astfel, la fața locului au fost orientate imediat câteva echipaje mobile 902. Respectiv, polițiștii au încătușat cinci indivizi agresivi, care s-au dovedit a fi locuitori ai capitalei, cu vârstele cuprinse între 24 şi 29 de ani, fiind escortați la inspectorat pentru audieri suplimentare.

În cadrul procesului de investigaţii demarat la locul faptei, polițiștii au stabilit că altercațiile ar fi avut loc din cauza unui schimb de replici dure, dintre cei reţinuţi și un alt grup de tineri. În timpul conflictului, unul dintre tineri în vârstă de 22 ani, a decedat până la venirea ambulanței, fiindu-i provocate leziuni grave pe suprafaţa corpului.

Pe marginea acestui caz a fost iniţiat un dosar penal pentru vătămarea intenţionată gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii, care au provocat decesul victimei. Totodată, ofiţerii de investigaţii şi de urmărire penală acumulează toate informaţiile veridice pentru a stabili cu exactitate circumstanţele cazului, precum şi alţi participanţi la conflict. La fel, a fost dispusă efectuarea mai multor expertize medico-legale, biologice şi traseologice.

Bănuiţii au fost reţinuţi pe un termen de 72 de ore. Ei riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 12 până la 15 ani.

Tânărul în vârstă de 22 de ani care a fost omorât noaptea trecută în preajma Universității Agrare de Stat din R. Moldova (UASM), era student al anului doi, la Facultatea Inginerie Agrară și Transport Auto și era originar din raionul Nisporeni.

Alți 3 tineri, în vârstă de 26 şi 27 ani, au suferit în altercații traumatisme cranio-cerebrale, comoţii şi plăgi. Răniții au fost transportați la Spitalul de Urgență, unde au beneficiat de asistența medicilor, după care au fost lăsați să plece acasă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *