Participă la Săptămâna Internațională a Studenților în Ilmenau, Germania

eh0389_downtown-ilmenau
Foto:Ilmenau, Germania PC: jenriks.de

În perioada 29 mai – 7 iunie 2015, la Ilmenau (Germania) se va desfășura Săptămâna Internațională a Studenților.

Potrivit Edu Active, tematica Săptămânii Internaționale a Studenților în Ilmenau (ISWI) de anul acesta este „Responsabilitatea”, iar sloganul: „Îndrăznește să-ți pese”.

Având în vedere tema aleasă, conferința va aborda subiecte legate de deciziile pe care le facem, acțiuni, proiecte ce presupun asumarea unor responsabilități. Responsabilitatea este definită ca abilitatea de a acționa independent și a lua decizii fără autorizația cuiva. Această abilitate este însă, de cele mai multe ori, legată de normele dintr-o societate, mediu și afectează domeniile: economie, politică, justiție, sănătate, educație, științe, media.

De obicei se întâmplă ca responsabilitatea să fie asumată doar de puțini oameni, de aceea scopul conferinței este de a încuraja tinerii să-și asume responsabilități, pentru că tinerii au puterea să influențeze viitorul.

Dacă vrei să participi, trebuie să ai cel puțin 18 ani și să fii student.

Costuri

Va trebui să plătești doar pentru cheltuielile de călătorie, pentru că mesele, cazarea și alte costuri ale proiectului sunt asigurate de către organizatori.

Pentru a aplica, înregistrează-te online, iar apoi va trebui să completezi un formular cu:

# datele personale;
# informații despre studiile pe care le faci;
# grupul din care vrei să faci parte în cadrul atelierelor;
# detalii despre activitățile, preferințele tale;
# eseuri de aplicare, în volum de 200-500 de cuvinte: 1. Ce înseamnă responsabilitatea pentru tine? Ce te motivează să participi la ISWI 2015? 2. Motivarea alegerii grupului pentru ateliere.

Termenul limită de a aplica este 10 ianuarie, 2015.

Pentru mai multe informații, accesează secțiunea Întrebări Frecvente sau scrie pe adresa: info@iswi.org. Vizitează site-ul oficial.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *