(video) Orașul-fantomă Cernobîl, redescoperit peste 28 de ani de la catastrofă

FotorCreated
Foto:Orașul-fantomă Cernobîl, redescoperit peste 28 de ani de la catastrofă. PC: colaj #diez

Britanicul Dany Cook a distribuit, de curând, un video în care arată atmosfera apocaliptică ce domină asupra orașului Prîpeat, provocată de catastrofa de la Centrala Atomoelectrică Cernobîl.

Dany Cook a plecat anul acesta într-o călătorie spre orașul Cernobîl, pentru a filma un documentar de 60 de minute pentru CBS News.

8092904_300x300

 

„Cât am stat acolo, am avut ocazia să întâlnesc mulți oameni minunați. Unul dintre ei a fost ghidul meu – Evghenii, cunoscut și ca „Stalker”. Am petrecut o săptămână împreună, explorând Cernobîlul și regiunea din apropiere, Prîpeat. Era totuși ceva deranjant în acest loc. Timpul stă în loc aici și peste tot este amintirea a ceea ce a fost”, a spus Dany.

 

La data de 26 aprilie 1986, cel de-al patrulea reactor al Centralei Atomoelectrice din Cernobîl a explodat la 01:23 noaptea. Toți locuitori permanenți ai orașului și împrejurimilor acestuia au fost evacuați pentru că nivelul de radiație în aria respectivă devenise periculos, informează Wikipedia.

Orașul Cernobîl și împrejurimile sale sunt acum casă pentru oamenii de știință, oferă slujbe de întreținere pentru Centrala Atomoelectrică Cernobîl, slujbe de lichidare, pentru doctori, fizicieni și fizicieni nucleari. Deși Prîpeat, orașul părăsit învecinat a rămas neîntreținut, Cernobîl a fost renovat și are acum o populație de aproximativ 4.000 de locuitori, inclusiv vizitatori și turiști.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *