(video) „Chișinăul de seară” sclipind în straie de sărbătoare

iarna
Foto:„Chișinăul de seară” sclipind în straie de sărbătoare, în video realizat de Viorel Belinschii. PC: colaj #diez

Capitala s-a îmbrăcat, recent, în straie de sărbătoare, creând o atmosferă fermecătoare, de basm. Tânărul fotograf, Viorel Belinschii, a redat frumusețea și misterul ce a învăluit orașul printr-un filmuleț, numit „Chișinăul de seară”.

În ajun de Crăciun, oamenii sunt în așteptarea unui miracol, răspândesc zâmbet, căldură și bunătate. Viorel ne-a spus că a fost inspirat de: „…spiritul sărbătorilor care urmează a veni. Toți încearcă să redea orașul nostru prin poze, însă eu cred că nimic nu redă spiritul de sărbătoare mai bine ca un mic filmuleț care să arate sclipirea luminițelor pe brăduț, oamenii grăbiți, fețele lor mai mult sau mai puțin fericite, copiii bucurându-se. Acestea sunt momente ce rămân a fi neobservate, chiar dacă încercăm să le analizăm cu atenție. A fost nevoie de circa 3 ore ca să colind centrul orașului și să prind aceste momente”.

„În zilele noastre, tot mai puțini oameni se bucură de sărbători. Cu cât creștem mai mari, cu atât sărbătorile nu mai sunt la fel de atrăgătoare și fermecătoare. Totuși, atmosfera de afară, luminițele, bradul și mulțimea de globulețe ne trezesc zâmbetul pe față și ne fac să ne gândim la persoanele dragi, să le sunăm pentru a le felicita, pentru a le spune cât de mult le iubim și pentru a le aduce daruri.”

Întrebat fiind ce modificări ar aplica în Chișinău, pentru a oferi orașului un alt aspect, Viorel a afirmat: „Cred că aș începe cu noi – chișinăuienii, care nu avem grijă de el, de orașul nostru și nu îl prețuim. Întotdeauna vandalizăm ceea ce au făcut alții, deteriorăm și distrugem. Neajunsuri sunt multe”.

Și dacă tot suntem pe ultima sută metri până vom sărbători cu toții fericiți Crăciunul și vom păși în Noul An cu aspirații majore și dorințe frumoase, Viorel a transmis un mesaj de felicitare cititorilor #diez: „Vă urez tuturor cât mai multă dragoste și fericire, cât mai multă răbdare față de cei apropiați. Vă doresc să-i iubiți, să-i protejați, să întâlniți și să petreceți aceste sărbători împreună, cu mult entuziasm și bună dispoziție!”

Vă invit să savurați povestea din centrul „Chișinăului de seară”, surprinsă de Viorel Belinschii:

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *