(foto) Cele 10 echipe calificate în etapa a doua a hackathonului „Generator”

10858458_799996846747320_5395538740259674102_n
Foto:Selfie de grup cu toți participanții hackathonului „Generator”

Hackathonul „Generator” este un eveniment organizat în premieră în Republica Moldova. Acesta are scopul de a dezvolta proiectele online, întru promovarea sectorului vitivinicol, industriei textile și turismului național.

#diez vă prezintă cele 10 echipe, care participă la cea de-a doua etapă a hackathonului:

#1. „Medical Tourism Moldova” – platformă de consultanță și intermediere între pacientul din străinătate și cei care prestează servicii medicale în Moldova. În țările dezvoltate, sectorul serviciilor este mult mai costisitor decât în țările în curs de dezvoltare, care prestează servicii calitative în medicină. În Republica Moldova există circa 400 de instituții medicale la activ. Unii turiști vizitează țara noastră pentru a beneficia de servicii de diagnoză, fertilizare în vitro, tratament stomatologic, transplant de păr, ș.a. Însă, până în prezent, nu există un facilitator care să stabilească legătura între turiștii ce vin în țară pentru un anumit tip de servicii medicale și ofertanți. Medical Tourism Moldova tind să devină cei care vor completa această nișă în domeniul turistic autohton.

 

Echipa Medical Tourism Moldova”
Echipa Medical Tourism Moldova

#2. „Wine Portal” – portal online, care va unifica toți vinificatorii din Republica Moldova. Acesta va conține un catalog complet al tuturor vinurilor, iar vizitatorii vor avea posibilitatea să achiziționeze produsele de pe site. De asemenea, va fi creată o bază de date pentru promovarea culturii consumului și cunoștințelor din domeniul vitivinicol, precum și a turismului. Portalul va avea 6 categorii tematice: Wines, Wine Makers, Tours and Tasting, Wine Friends, News and Events, Think You Know About Wine? Va fi disponibilă și o listă de teste, ce vor conține întrebări de cultură generală despre vinuri.

 

Membrul echipei Wine Portal
Membrul echipei Wine Portal

#3. „Folks” – brand de accesorii și articole vestimentare, care au ca tematică tradițiile și valorile naționale, combinate cu viața underground și cultura urbană. Folks este o echipă de tineri entuziaști, care doresc să demonstreze că folclorul nu iese niciodată din modă. Tinerii deja au creat câteva modele de tricouri și hanorace cu motive tradiționale, care au fost vândute cu succes. A fost lansată o versiune demo a site-ului: folks.md. La moment, site-ul este inactiv, însă puteți să le urmăriți activitatea pe pagina de Facebook.

 

Prezentarea echipei Folks
Prezentarea echipei Folks
Membrii echipei Folks se gregătesc de prezentare după 48 de ore de muncă  intensă
Membrii echipei Folks se pregătesc de prezentare după 48 de ore de muncă intensă

#4. „We Love Moldova” – magazin online, care va îmbina brandurile a trei industrii: textilă – reprezentată de brandurile Din Inimă, vitivinicolă – reprezentată de Wine of Moldova și industria națională a turismului – reprezentată de Brandul de Țară. Site-ul va conține o ofertă complexă a tuturor produselor prin care Moldova este recunoscută la nivel internațional. Pentru a fi la curent cu acest proiect, accesează pagina de Facebook, sau accesează welovemoldova.com, pentru a te abona la noutățile proiectului.

 

We love Moldova, PC: MIEPO
We love Moldova, PC: MIEPO
Echipa We LoveMoldova, PC: MIEPO
Echipa We LoveMoldova, PC: MIEPO

#5. „Moldova Wine Guide” – portal web pentru cei pasionați de vinuri. Acesta va include rubricile: Wines of Moldova – informații despre toți producătorii vinicoli autohtoni, Your Sommellier – mecanism complex la nivel de programare, care permite alegerea unui vin în dependență de anumite preferințe ale consumatorului și Know Your Wines.

 

Echipa Moldova Wine Guide, PC: MIEPO
Echipa Moldova Wine Guide
Cei de la Moldova Wine Guide se pregătesc de prezentare
Cei de la Moldova Wine Guide se pregătesc de prezentare, PC: MIEPO
Membrii echipei Moldova Wine Guide, mândri că s-aucalificat în a doua etapă a hackathonului „Generator”
Membrii echipei Moldova Wine Guide, mândri că s-au calificat în a doua etapă a hackathonului „Generator”

#6. „Wine Tasting” – aplicație pentru Android, ce va permite evaluarea vinurilor. Aplicația va colecta date atât de la experți în vinuri și somelieri, cât și de la simpli amatori. De asemenea, vor fi disponibile instrucțiuni de consum al vinurilor, explicații despre gustul și aroma acestora.

 

10430851_799998073413864_7686128050811832958_n
Matthieu Cartillier, membrul echipei Wine Tasting, PC: MIEPO
Echipa Wine Tasting
Echipa Wine Tasting

#7. „Discover Us” promovează turismul de aventură. Echipa susține turismul rural activ, ce presupune nu doar vizitarea anumitor destinații, ci implicarea nemijlocită a turistului în activitățile oamenilor de la țară: culegerea roadei, pescuitul dimineața devreme, producerea vinului cu localnicii, hochei pe Nistru, săniuș pe dealurile Moldovei. Va fi creată o aplicație pentru Android, care va permite alegerea turului, în dependență de preferințele clientului și anotimp.

 

Discover Us, PC: MIEPO
Discover Us, PC: MIEPO
Echipa Discover Us, PC: MIEPO
Echipa Discover Us, PC: MIEPO

#8. Echipa „Who is here?” a elaborat o aplicație pentru Android și urmează să construiască un site, pentru cei care doresc să viziteze Cimitirul Armenesc. Ghidul electronic va conține harta cimitirului, lista personalităților și locația mormintelor lor, istorii despre monumentele arhitecturale ale cimitirului. De asemenea, vor fi disponibile servicii la distanță: livrare de flori la mormânt, îngrijirea și restaurarea mormintelor.

 

Echipa Who  is here?, PC: MIEPO
Echipa Who is here?
Prezentarea echipei Who  is here?
Prezentarea echipei Who is here?

#9. „Epic Travel” – platformă online de turism activ. Aceasta va conține toate ofertele de turism deja existente în Republica Moldova. De asemenea, vor fi elaborate tururi și itinerare noi, interactive, în care turistul va interacționa în mod direct cu mediul rural și va percepe mai amplu coloritul poporului moldovenesc.

 

Geo Lupașcu, membrul echipei Epic Travel
Geo Lupașcu, membrul echipei Epic Travel
Echipa Epic Travel
Echipa Epic Travel

#10. „Winefique” – blog profesionist, care va permite atât turiștilor, cât și localnicilor să cunoască cultura și istoria vinurilor autohtone. Grupul țintă al blogului vor fi gurmanzii internaționali, publicul larg și potențialii clienți.

 

Echipa Winefique pune la punct ultimeledetalii ale prezentării
Echipa Winefique pune la punct ultimele detalii ale prezentării
10801570_799999286747076_5983926095380606311_n
Valeriu Istrati, project manager Winefique

Marta Odainic

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *