Ce trebuie să știi dacă vrei să împrumuți un e-Reader de la biblioteca Hașdeu din Chișinău

11407_736483736447655_1520885637046055655_n
Foto:Cărți electronice de împrumut la Biblioteca Hașdeu PC: Facebook/Biblioteca Municipală B.P. Hașdeu

Biblioteca nu mai este un loc de unde să împrumutăm doar cărți. Acum, de la Biblioteca Municipală „B.P. Hașdeu” putem lua acasă, pe un termen limitat, și un e-Reader. Află ce trebuie să faci pentru a avea acces la una din cărțile electronice disponibile pentru împrumut.

Dacă ești înscris la Biblioteca Municipală B.P. Hașdeu, atunci profită de ocazie și utilizează e-readerele, în bibliotecă sau acasă.

Ce este un e-Reader?

e-Readerul este un dispozitiv creat pentru lectura cărților electronice. Acesta nu obosește ochii, este foarte ușor de utilizat, oferă posibilitatea de a mări caracterele literelor, a face căutări, a traduce cuvintele necunoscute cu ajutorul unui dicționar integrat, etc. Paginile e-Readerului imită paginile unei cărți tipărite și poate fi, în același timp, o „bibliotecă” cu o capacitate imensă de stocare (3.000 de cărți).

Cum funcționează un e-Reader?

O mică instrucțiune o găsiți în boxă și un ghid de utilizare complex pe e-Reader. Pentru detalii consultați suportul online sau adresați-vă la bibliotecar.

Cine poate împrumuta un e-Reader?

Puteți împrumuta dispozitivul dacă: sunteți deținător al carnetului de utilizator al Bibliotecii Municipale și respectați cu strictețe prevederile Acordului încheiat cu biblioteca.

Cum poate fi rezervat e-Readerul?

e-Readerul poate fi rezervat, contactând bibliotecarul prin telefon, e-mail sau chat (întreabă bibliotecarul).

Care este termenul de împrumut?

Perioada de împrumut este de 15 zile. Împrumutul e-Readerului poate fi prelungit numai o singură dată, pentru încă 10 zile. După expirarea termenului de împrumut e-Readerul se restituie la Biblioteca Centrală. Bibliotecarul verifică dacă e-Readerul este întors în husă, cu cablu USB și este încărcat.

În cazul în care ați descărcat cărți pe e-Reader, ele vor rămâne în proprietatea bibliotecii și pot fi șterse la discreția bibliotecarului. Pentru nerestituirea dispozitivului la timp, se va aplica taxa de 10 lei pentru fiecare zi calendaristică de întârziere. Penalitatea va fi calculată până la ziua returnării de facto a bunului bibliotecii. În cazul deteriorării sau pierderii dispozitivului, utilizatorul va achita contravaloarea lui.

Cum poate fi găsit e-Readerul în catalog?

În catalog (opac.hasdeu.md) introduceți în caseta de căutare termenul PocketBook, iar pentru a vedea conținutul încărcat pe dispozitiv consultați lista ebooks.

Ce cărți sunt disponibile pe e-Reader?

e-Readerul PochetBook Basic Touch conține cărți electronice (pentru început 670 de titluri din domeniul public): romane de aventură, de dragoste, povești.
Lista cărților electronice disponibile pe e-Readere o găsiți pe site-ul Bibliotecii Municipale și în catalogul electronic al bibliotecii opac.hasdeu.md.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *