(foto) Au fost desemnați câștigătorii Premiului Municipal pentru Tineret 2014

IMG_1826
Foto:Premii pentru cei mai buni tineri în domeniile: Știință, Tehnică, Literatură, Artă și Activism Civic

Tinerii cu realizări remarcabile în domeniile științei, tehnicii, literaturii, artelor și activismului civic, au fost premiați în cadrul ceremoniei Premiului Municipal pentru Tineret. Câștigătorii s-au ales cu diplome de onoare și premii bănești.

Tinerii care au demonstrat capacități deosebite, dar și au reușit să realizeze lucruri importante în domeniile lor de activitate, au fost astăzi premiați, în cadrul Ceremoniei de înmânare a Premiului Municipal pentru Tineret 2014.

Tinerii s-au prezentat în ținute elegante și au primit premiile, care demonstrează rezultatele muncii lor asidue.

Știință și Tehnică 

Alexandr Cocemasov (Fizică)
Vitalie Varzari (Științe Politice)
Stanislav Copețchi (Drept Penal)
Elena Nirean (Economie și Management în Agricultură)
Natalia Osadci (Medicină Veterinară)
Eugen Voinițichi (Medicină Veterinară)
Tatiana Palamarciuc (Chimie)
Maria Beldiga (Informatică)

Literatură și Artă

Alexandru Cosmescu (Literatură)
Diana Decuseară-Onică (Actorie)

Mențiuni

Ghenadii Gubceac (Fizică)
Iulia Vacarenco (Drept Administrativ)
Grigore Batîru (Genetică Vegetală)
Maria Pilchin (Literatură)
Valeria Cebotariova (Regie, Dramaturgie)

 

IMG_1777
Maria Pilchin

Maria Pilchin a obținut o mențiune în domeniul literaturii și susține că, premiile sunt importante pentru un tânăr care vrea să crească și să se dezvolte: „Eu cred că orice premiu este important. Noi toți suntem orgolioși și ne dorim premii. Am luat un premiu special, care este un credit de încredere pentru ceea ce fac. Mi-aș dori să fie oferite mai multe premii pentru artă și literatură, pentru că, în prezent, ponderea este pentru științele exacte, iar într-un ev al crizelor spirituale, aceasta este o problemă”.

Pentru prima dată, anul acesta au fost acordate premii și pentru activism civic tinerilor care au activat pe bază de voluntariat. Premianții sunt membri ai Consiliului Local al Copiilor și Tinerilor: Octavian Ciobanu, Daniela Cojocaru, Corina Braga și Elena Rusu.

 

IMG_1803
Octavian Ciobanu

„Pentru mine acest premiu nu are o importanță majoră, însă sunt recunoscător pentru faptul că în acest mod este susținut voluntariatul. Noi, voluntarii de astăzi, facem ceea ce ne place, ajutăm oamenii și nu cerem recompensă pentru aceasta. În cazul în care această recompensă totuși este, noi suntem mândri că suntem încurajați și susținuți”, a spus Octavian Ciobanu.

 

IMG_1682
Elena Rusu

 

„Premiul înseamnă foarte mult pentru mine. Astfel înțeleg că, ceea ce am făcut, este apreciat. Îndemn toți tinerii să facă voluntariat, pentru că așa ne dezvoltăm ca personalități și asta ne asigură un viitor frumos”, a menționat Elena Rusu, premiată la categoria activism civic.

 

 

IMG_1718
Corina Braga

 

Corina Braga, colega lui Octavian, ne-a spus că premiul pe care l-a primit este un imbold pentru ei: „Realizez că fac lucruri bune pentru societate, prin faptul că voluntariatul este apreciat la un nivel înalt”.

 

 

Pe lângă diplome și flori, câștigătorii au fost premiați cu câte 10.000 de lei, iar deținătorii mențiunilor cu câte 2.000 de lei.

Dosarele înaintate la concurs au fost analizate de Comisia de Examinare, formată din experți, specialiști în domeniu și personalități notorii, care au selectat cei mai buni candidați pentru a fi premiați.

Premiul Municipal pentru Tineret a fost inițiat în anul 1996 și este organizat anual de către Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului Municipal Chișinău. Premiul are drept scop stimularea și promovarea potențialului intelectual-artistic al tinerilor din municipiu.

 

IMG_1803
Premii pentru cei mai buni tineri în domeniile: Știință, Tehnică, Literatură, Artă și Activism Civic
IMG_1795
Premii pentru cei mai buni tineri în domeniile: Știință, Tehnică, Literatură, Artă și Activism Civic

IMG_1802

IMG_1777

IMG_1771

IMG_1765
Actrița Diana Decuseară-Onică a oferit un moment de improvizație

IMG_1758

IMG_1754

IMG_1746

IMG_1744

IMG_1741

IMG_1728

IMG_1700

IMG_1696

IMG_1683

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *