Șase elevi au ajuns la spital intoxicați cu fum din soba clasei

sany0253
Foto:PC: bassarabescu.files.wordpress.com

Şase elevi din clasa a 9-a a Gimnaziului Scăieni, raionul Donduşeni, au ajuns la spital, manifestând simptome de intoxicaţie cu monoxid de carbon.

Directoarea instituţiei, Aurelia Rotari, a declarat că gimnaziul nu dispune de sistem de încălzire centralizat, iar în fiecare clasă există sobă. Focul este făcut de către două persoane responsabile, iar în fiecare dimineaţă merge personal să verifice fiecare sală. La ultima verificare, nu a observat niciun fel de fum sau altceva care să-i dea de bănuit că ceva nu ar fi în regulă cu vreuna dintre sobe. Nici profesorii care au făcut ore cu elevii nu au semnalat nimic.

Miercuri, când s-a întâmplat incidentul, elevii au avut 6 ore, după care au mers la cercul sportiv, iar către ora 16:00 au mers la cercul de dans. Primii care au manifestat simptome de intoxicaţie au fost doi elevi, în jur de ora 17:00, când deja erau acasă. Câteva ore mai târziu, ambulanţa a mai transportat la spital alţi 4 elevi. În prezent, copiii se simt mai bine şi vor rămâne internaţi în spital încă trei zile.

Cazul este cercetat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *