Un grup inițiat pe Facebook unește donatorii de sânge din Moldova

donare-sange
Foto:Fotografie simbol PC: metropotam.ro

Rețelele sociale sunt platforme importante, unde tinerii schimbă idei, comunică dar și lansează campanii sociale, încercând să-i ajute pe alții. Este și cazul unui grup pe Facebook, înființat pentru a susține și încuraja donatorii de sânge.

Dan Vrînceanu este inițiatorul grupului „Donează Sânge! Salvează o viață!” de pe Facebook. Grupul își propune să ajute toți oamenii care caută donatori urgent și oferă posibilitatea celor care își doresc să doneze, să se informeze cum ar putea să o facă.

 

Dan Vrînceanu PC: Arhiva personală
Dan Vrînceanu PC: Arhiva personală

Dan este donator voluntar și ne-a spus că a creat grupul din inițiativă proprie, fiind motivat de o întâmplare personală: „Trebuia să găsesc câteva persoane pentru a dona pentru cineva apropiat, dar, din păcate, n-am găsit pe nimeni. Am mai întâlnit cazuri când, spre exemplu, pe Facebook unele persoane postau că au nevoie de donatori, dar, la fel, nimeni nu reacționa”.

Grupul creat câteva zile în urmă are deja peste 3.000 de membri, iar Dan spune că zilnic primește mesaje de la persoane care își doresc să doneze, dar nu știu cum, unde și ce să facă concret. Tânărul speră că, în curând, grupul va deveni o platformă cunoscută pentru toți cei care vor avea nevoie de sânge pentru rude, prieteni sau apropiați. Tot ce vor trebui să facă este să posteze pe această platformă, să găsească câteva persoane care pot dona și să facă acest gest nobil.

Înscrie-te și tu în grupul „Donează Sânge! Salvează o viață!” și fii parte a unei acțiuni comune. Cei care au nevoie de câteva îndrumări despre cum ar putea dona sânge, pot accesa, de asemenea, un ghid de instruire pentru donatorii de sânge.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *