(foto) Republica Adîgheia – o înstrăinată destinație turistică ce te poate uimi

65
Foto:Cunoașteți Republica Adîgheia

Astăzi ne deplasăm în Republica Adîgheia, orașul Maikop, alături de protagonistul nostru, Vasile Micleușanu. Ce anume l-a impresionat pe Vasile în cutreierarea acestei zone și despre anumite obiective turistice interesante, denotăm mai jos.

Vasile este student la USM și are și un talent vocal aparte. Datorită acestei abilități, acesta a participat la un Festival Internațional de Muzică, ce a avut loc în orașul Maikop și, cu această ocazie, a vizitat împrejurimile.

„Orașul este foarte frumos din punct de vedere arhitectural, sunt foarte multe clădiri vechi. M-a captivat ideea că fiecare sat reprezintă o încrengătură de neamuri, care au un semn distinctiv al familiei, iar la Muzeul Național al Culturii din regiune, este demonstrat publicului un panou în formă de cerc, cu toate aceste semne.

 

Vasile Micleușanu în Republica Adygea PC: arhiva personală
Vasile Micleușanu în Republica Adîgheia PC: arhiva personală

# Muzeul Național al Culturii a fost construit în anul 1926 și are aproximativ 19.000 de vizitatori anual. Pentru mai multe detalii, accesați site-ul oficial.

 

Muzeul Național al Culturii din republică PC: adigea.aif.ru
Muzeul Național al Culturii din republică PC: adigea.aif.ru

# Moscheea „Mечеть”

Una dintre cele mai importante clădiri ale Maikopului modern este, fără îndoială, Moscheea. Clădirea a apărut, relativ, recent și a devenit imediat un simbol recunoscut al orașului. Spre deosebire de cele mai multe moschei, Maikop permite să fie vizitat de turiștii nemusulmani, cu condiția să urmeze regulile de conduită stabilite.

 

Moscheea PC: kmory.ru
Moscheea PC: kmory.ru

# Râul alb, izvorăște din munții Caucaz și are o culoare albăstrie, iar rocile sunt nuanțate în argintiu.

 

Râul alb PC: nashikurorty.ru
Râul alb PC: nashikurorty.ru
Harta râului Alb PC: wikipedia.ru
Harta râului Alb PC: wikipedia.ru

Despre oameni

„Oamenii sunt foarte primitori. Ba mai mult, au și o expresie specifică în acest sens, care sugerează că oaspetele e mereu mai presus decât gazda și merită totul pentru a-l face să se simtă bine.”

 

Cum arată o întâmpinare în mod tradițional PC: arhiva personală
Cum arată o întâmpinare în mod tradițional PC: arhiva personală

De ce să vizităm orașul?

„Este un oraș curat, mediul e foarte plăcut, e un rai pe Pământ. De altfel, este o legendă ce confirmă existența acestui teritoriu paradisiac: atunci când a împărțit pământurile, Dumnezeu a uitat de civilizația lor, iar locuitorii Republicii Adîgheia, modești din fire, nici nu i-au cerut nimic, așa că, surprins de simplitatea oamenilor, El a decis să le dăruiască, în final, un colț de rai.”

 

Mâncarea tradițională PC: arhiva personală
Mâncarea tradițională PC: arhiva personală

Cum ajungem acolo?

Puteți lua avionul Chișinău – Krasnodar, iar de acolo, de la Gara Centrală, un autocar direct spre Maikop. Prețul pentru avion este în jur de 125 de euro (dus – întors).

O alternativă este drumul cu autocarul din Chișinău, tot până la Krasnodar. Durează aproximativ 48 de ore și te costă 2.000 de lei.

 

Portul național PC: arhiva personală
Portul național PC: arhiva personală

Maikop (ru. Майкоп) este un oraș din Republica Adîgheia, Federația Rusă și are o populație de 156.931 locuitori.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *