(foto) Alegeri 2014: Moldovenii au făcut o coadă imensă la Moscova

1
Foto:PC: Facebook/Alex Sirbu

Sute de moldoveni așteaptă să-și exercite dreptul de vot pentru alegerile parlamentare la Moscova. La Ambasada Republicii Moldova din capitala Rusiei, de la prima oră, s-a format un rând imens la secţia de votare.

În acest an, autoritățile au deschis cinci secții de vot pe teritoriul Federaţiei Ruse, faţă de o secţie, cât a fost deschis în anul 2009.

Update 16.10: Votarea decurge fără incidente în cadrul secţiei de votare deschise la Moscova în incinta ambasadei Moldovei, susţine preşedintele biroului electoral de acolo, Anatol Pătraşcu. Totodată, acesta a declarat pentru IPN că mulţi cetăţeni au venit să voteze fără a avea la ei actele necesare.

„Până în prezent, n-au fost înregistrate careva incidente, însă în pofida faptului că a fost mediatizată pe larg informaţia privind documentele cu care pot vota cetăţenii Republicii Moldova aflaţi peste hotare, o bună parte din ei au venit cu buletine de identitate”, a declarat Anatol Pătraşcu, menţionând că regulamentul electoral prevede că votarea peste hotare se face în baza paşaportului sau a livretului de marinar.

„De dimineaţa era o coadă mai mare, acum este mai mică. Sperăm că vor putea vota toţi”, a menţionat Anatol Pătraşcu. Potrivit lui, secţia de votare a primit suficiente buletine de vot pentru a oferi tuturor doritorilor posibilitatea de a-şi exercita dreptul la vot, subliniind însă că secţia are, potrivit legii, o capacitate maximă de 3000 de alegători. De asemenea, Anatol Pătraşcu a declarat că programul secţiei poate fi prelungit în caz de necesitate.

 

2
PC: Facebook/Alex Sirbu
3
PC: Facebook/Alex Sirbu
4
PC: Facebook/Alex Sirbu
5
PC: Facebook/Alex Sirbu
6
PC: Facebook/Alex Sirbu
7
PC: Facebook/Alex Sirbu
PC: Facebook/Никита Китов
PC: Facebook/Никита Китов
PC: Facebook/Никита Китов
PC: Facebook/Никита Китов
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *