Iurie Ciocan despre decizia de a scoate Partidul „Patria” din cursa electorală

collage
Foto:Iurie Ciocan/ Renato Usatîi Colaj #diez

Comisia Electorală Centrală s-a condus de prevederile legii, atunci când a decis să se adreseze Curţii de Apel cu propunerea de a exclude Partidul „Patria” din cursa electorală şi nu a fost influenţată politic.

Declaraţia aparţine preşedintelui CEC, Iurie Ciocan şi a fost lansată în cadrul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune „TV 7”, transmite IPN.

Potrivit lui Iurie Ciocan, această decizie nu a fost pregătită anterior şi a fost luată miercuri, 26 noiembrie, după ce reprezentanţii poliţiei au prezentat mai multe probe despre finanţările externe ale acestui partid. „Există probe că partidul „Patria” a fost finanţat din exterior şi nu a declarat mijloacele băneşti utilizate în campania electorală. Astăzi ne-au fost prezentate aceste probe şi astăzi am luat şi decizia. Nu a fost pregătiră anterior, nu am cunoscut nimic despre finanţările externe ale acestui partid. Şi nici nu ne-a sunat vreun politician ca să ne spună ce trebuie să facem. Noi am fost nevoiţi să luăm decizia respectivă pentru a respecta legea. La fel, am respectat procedura”, a precizat Ciocan.

Iurie Ciocan a mai declarat că există probe mai mult decât suficiente pentru ca Partidul „Patria” să fie scos din cursa electorală şi crede că „va fi o judecată corectă”. „Ne vom conforma deciziei Curţii de Apel, oricare va fi ea. Potrivit legislaţiei, CEC poate să scoată din cursa electorală un concurent, numai în baza unei decizii definitive a instanţei de judecată”, a spus Ciocan.

În acelaşi context, Ciocan a mai spus că decizia de miercuri a CEC nu a fost influenţată de percheziţiile efectuate la domiciliile unor activişti ai Mişcării „Antifa”. „Am auzit că s-au făcut percheziţii şi că au fost găsite probe ce denotă că intenţionau să ocupe sediul CEC. Acum am înţeles de ce forţele de ordine intensificaseră paza CEC-lui. Ştiu că a fost reţinut şi Pavel Grigorciuc, care, de mai multe ori a venit să destabilizeze situaţia la CEC, a atacat membrii comisiei, inclusiv pe mine. Dar aceasta nu are nimic comun cu decizia privind Partul „Patria””, a afirmat Iurie Ciocan.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *