Ai grijă ce dăruieşti – superstiţii despre cadourile de Crăciun

IMG_5317
Foto:Cadouri pentru cei dragi

Unul din cele mai semnificative şi mai frumoase gesturi prilejuite de Crăciun, obiceiul dăruirii cadourilor, nu avea cum să nu fie învăluit de o aură de credinţe, superstiţii şi semne de bun sau de rău augur. Iată câteva astfel de superstiţii, culese de-a lungul şi de-a latul Europei.

Se apropie sărbătorile de iarnă şi nu putem rămâne indiferenţi cu cei din jur. Ce să le oferim, fără a afecta enegia pozitivă a emoţiei dăruirii, ne inspiră blogul diane.ro:

# Nu dărui niciodată pantofi, ghete sau alt fel de încălţăminte cu ocazia Crăciunului, întrucât cel/cea care primește acest cadou va pleca sau se va îndepărta de tine.

# Pentru a alunga ghinionul, ori de câte ori oferi drept cadou un portofel, trebuie să pui in el nişte bani, cel puţin o monedă.

# Evită să dăruieşti orice fel de ceas, indiferent dacă este unul de mână, un orologiu sau un ceas deşteptător, pentru că, în acest fel, poţi sugera că cel căruia îi este destinat are „clipele numărate”.

# Dacă îţi doreşti ca belşugul să fie aproape de tine în noul an, asigură-te că oferi cel puţin un cadou cu prilejul Crăciunului.

 

Ai grijă ce dăruieşti!
Ai grijă ce dăruieşti!

# Nu curăţa sau nu spăla nici un cadou de Crăciun înainte de a-l oferi, întrucât, în acest fel, poţi îndepărta norocul.

# Dacă persoana iubită îţi dă în dar, de Crăciun, un cuţit, înseamnă că dragostea dintre voi se va destrăma în curând.

# Dacă dăruieşti cuiva bani de Crăciun, ai grija ca ei să fie într-un număr impar, astfel încât să nu fie cu ghinion.

# Lucrurile dulci sau pline de arome, precum ciocolata, fructele sau vinurile, sunt de bun augur. Ele semnifică faptul că vrei ca persoana care le primeşte să se bucure de o viaţă dulce, astfel de cadouri simbolizând norocul.

# Nu dărui din nou un cadou primit de tine, decât dacă vrei, în acest fel, să înlături ghinionul ce a însoţit respectivul dar. În caz contrar, se sugerează că vrei să renunţi la relaţia pe care o ai cu persoana ce ţi-a dat respectivul cadou.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *