10 platforme online care oferă cursuri gratuite

Young and happy urban people having fun with digital tablet
Foto:Profită de cele 10 platforme de cursuri online, pentru ca să înveți lucruri utile, PC: drchaos.com

Întrucât suntem tineri și încercăm să profităm de orice posibilitate de a învăța lucruri utile, nu ar trebui să evităm importanța cursurilor online. Nu este chiar atât de rău să fim autodidacți.

Iată de ce, #diez vă prezintă o serie de platforme de cursuri online, care, pe lângă faptul că vă oferă o varietate de domenii de studiat, mai oferă și serii de cursuri gratuite.

#1. Bizschool

Bizschool sau Online Business School este un portal românesc, creat sub forma unui proiect, care are scopul de a îmbunătăți performanța și capacitatea de a dezvolta utilizatorii pe noi piețe. Acest portal oferă o varietate de cursuri în domenii ca IT-ul, antreprenoriatul, comunicarea, engleza și business.

#2. CodeCademy

Acest portal îți oferă șansa să înveți noțiuni de bază în HTML, CSS, Java și JQuery. #diez recomandă acest site, întrucât cunoștințele le obții la nivel practic, sub forma unor lecții online continue, rezultatele la ceea ce faci fiind afișate instantaneu.

 

PC: Codecademy.com
PC: Codecademy.com

 

#3. Academic Earth

Acest portal oferă o varietate de cursuri în domenii ca istoria artelor, psihologie, dar și inginerie sau biologie. Cursurile sunt pregătite de universități notorii, precum Massachusetts Institute of Technology sau Stanford.

 

#4. Self Growth

SelfGrowth.com este o comunitate enormă și o platformă care a adunat cursuri în domenii variate, specializarea sa fiind dezvoltarea personală și cum să-ți găsești motivația. Pe lângă toate, platforma dispune de o serie de articole motivaționale despre relații, lifestyle, spiritualitate sau sănătate.

 

#5. Udacity

 

PC: Digitaleditions.dlook.com.au
PC: Digitaleditions.dlook.com.au

Udacity este platforma perfectă pentru persoanele care vor să studieze științele exacte. Intrând pe site, vei observa cantitatea enormă de cursuri în domeniul tehnologiilor informaționale, matematicii și afacerilor. Astfel, poți învăța totul de la zero.

 

#6. Entrepreneurship Corner de la Universitatea Stanford

Acest portal, creat în cadrul unui program special de la Stanford, oferă peste 3 mii de videouri și podcast-uri create de liderii domeniului antreprenorial și dezvoltării personale.

 

#7. Iversity

 

PC: Huffingtonpost.com
PC: Huffingtonpost.com

În cadrul acestui portal, studenții și profesorii ce predau cursurile, pot să fie implicați în discuții intense. Apoi, treci prin perioada de examinare și vei primi un certificat de valoare. Cursurile de pe Iversity sunt un plus mare la CV-ul tău.

 

#8. EDX

Pe EDX pot fi găsite cursuri începând cu domeniul științelor exacte, până la cursurile în materie de arte plastice sau muzică. Această platformă este susținută de către numeroase universități cu renume, cum ar fi MIT, Berkeley sau Harvard.

 

#9. Duolingo

Duolingo a fost declarată aplicația anului în Apple Store. De fapt, platforma oferă o serie de cursuri și hinturi de studiere a unei varietăți de limbi străine. În plus, conform unui studiu independent, desfășurat de City University of New York și de University of South Carolina, în medie, 34 de ore de Duolingo sunt echivalente cu un semestru universitar complet de cursuri de limbă. Profită de aceste cursuri extraordinare.

 

#10. Coursera

PC: Coursera.com
PC: Coursera.com

Fiind una dintre cele mai importante platforme de studii, Coursera oferă o varietate de cursuri în domenii de care îți dorește sufletul. Toate cursurile sunt susținute de către universități și colegii notorii, precum și de către organizații cu statut important.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *