În Taiwan a fost inaugurat primul club de noapte pentru literatură

141118150331-taiwan-book-store-1-story-top
Foto:PC: CNN

Majoritatea tinerilor sunt în căutare de senzații tari și de provocări nocturne, odată cu venirea amurgului. Indiferent de vârsta pe care o au, tinerii preferă să meargă la petreceri, distracții, fiind tentați de atmosfera agitată din cluburi. Librăria The Eslite, apare în vizorul tinerilor cu o idee neobișnuită – o sală de lectură, care activează 24/24.

Potrivit sursei CNN, librăria se află în centrul Taipei, iar în scurt timp aceasta a devenit cea mai vizitată librărie din vestul regiunii. Cititori de diferite vârste se întâlnesc aici pentru a face schimb de cărți, idei, impresii și critici. După preferințe, fiecare cititor are posibilitatea să-și aleagă locul unde dorește să fie absorbit de lumea literară a cărților. Unii aleg să citească la masă, în liniște deplină, iar alții aleg să stea pe podea, ascultând muzică clasică.

 

PC: hyperliteratura.ro
PC: hyperliteratura.ro

Inițiatorii clubului de noapte de lectură și-au dorit să păstreze specificul sălilor de lectură, evadând din provocările erei digitale și păstrând mirosul vechi al cărților. Librăria din Taiwan are 5 etaje, fiecare etaj fiind dedicat diferitelor categorii de cărți, cum ar fi: cultură, modă, muzică, culinărie.

Localul a devenit un trend printre tinerii locuitori ai Taiwanului, dar și pentru turiști. Toți vizitatorii localului sunt încântați de această idee și îndeamnă pe toți să savureze cărțile preferate într-o astfel de atmosferă.

Proprietarul clubului de lectură Timothy Wang, susține că afacerea merge bine, deoarece cărțile sunt tratate cu ospitalitate, precum și vizitatorii.

Irina Gurdila

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *