(video) Animație ce prezintă acțiunea distructivă a drogurilor asupra omului

FotorCreated1
Foto:Animație ce prezintă efectul drogurilor asupra omului. PC: colaj #diez

Consumul drogurilor are o influență distructivă pentru organismul uman, deseori neglijată de persoanele care se lasă pradă acestora. Andreas Hykade a realizat o scurtă animație ce prezintă efectul dependenței de droguri asupra omului.

Filmulețul face o alegorie, prin intermediul unei păsări mici, care găsește, în drum, o substanță ce-i trezește interesul. O consumă, urmând după aceasta extaz, paradis și senzația de zbor. Pe parcursul animației, pasărea ia biluța fermecată de câteva ori, lumea nemaifiind atât de dulce, iar în lipsa ei, viața fiind mai sumbră.

Într-un final, autorul ne prezintă cum ar termina o persoană care se droghează, lipsită de emoții frumoase, de lumină, fiind totalmente distrusă și neajutorată, iar cale spre întoarcere nu mai este.

Descoperiți și voi care este călătoria spre infern, provocată de consumul de droguri:

Toate drogurile au în comun mai multe efecte dăunătoare sănătăţii. Printre acestea sunt:

# Îmbătrânire prematură;
# Iritabilitate;
# Agitaţie continuă;
# Dureri de cap;
# Ritm alert al inimii;
# Crampe stomacale;
# Stări psihotice;
# Leziuni ale rinichilor şi plămânilor;
# Slăbirea sistemului imunitar;
# Tulburări ale dezvoltării la copiii nenăscuţi;
# Pierderea progresivă a Eului, adică tulburări ale funcţiei Eului şi ale autocontrolului la nivel corporal, sufletesc şi spiritual.

Consumul de droguri poate duce la deces!

Potrivit ANALIZA EMCDDA 2014 de la Agenția UE pentru Droguri: „Consumul de droguri reprezintă una dintre cauzele majore ale mortalității în rândul tinerilor din Europa, atât în mod direct, prin supradoză (decese induse de consumul de droguri), cât și în mod indirect, prin boli, accidente, violență și sinucideri asociate consumului de droguri.

Rata medie a mortalității, cauzate de supradoze, în Europa este estimată la 17 decese la un milion de persoane (15 – 64 de ani), însă există variații semnificative între țări. Au fost raportate rate de peste 50 de decese la un milion de persoane în cinci țări, cele mai ridicate rate fiind înregistrate în Estonia (191 la un milion) și Norvegia (76 la un milion), urmate de Irlanda (70 la un milion), Suedia (63 la un milion) și Finlanda (58 la un milion)”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *