(foto) Cartofi la cuptor, sub cașcaval, cu costiță de purcel

7
Foto:Modul de prezentare

Pe #diez lansăm un proiect nou pentru tineri, pentru a încerca să ne învățăm (inclusiv noi, membrii echipei) să facem mâncare, iar la acest capitol ne va ajuta Cornel Demeneț, care va avea grijă de rubrica Culinărie. Vom încerca să publicăm câte un articol la sfârșit de săptămână, pentru ca să aveți timp să experimentați. Dacă aveți careva propuneri, le așteptăm cu mare drag.

Salut prieteni! De data aceasta avem cartofi cu multă carne. Cred că pe băieți, cel mai tare i-a atras cuvântul „carne”, căci doar ei înțeleg cât de necesar este acest produs și câte substanțe nutritive are acesta.

Eu, personal, cred că nu aș putea trăi nici o zi fără carne. „Yoga” spune că, consumul de carne îl face pe om mai dur. Eu consider că bărbatul trebuie să fie dur, pentru că asta și îl face să fie bărbat. Așa că, băieți, mâncați carne, creșteți barbă și faceți sport și nu uitați de burtă.

De data aceasta, pregatesc mâncarea pentru musafiri. Am decis să chem prietenii în vizită să stăm la un pahar de vorbă, să glumim și să ne aducem aminte de momentele hazlii din tinerețe.

Bucatele mi s-au părut potrivite și ușor de pregătit. În această rețetă am inclus: cartofi, costiță de purcel, ciuperci, ardei dulci și cașcaval.

Безымянный

Ingrediente
Ingrediente

În această rețetă,  ingredientul principal este carnea și anume felul în care o marinăm, căci aceasta influențează gustul și mirosul final. Cu cât mai multe condimente și mirodenii veți  adăuga la marinat, cu atât mai diversificat va fi mirosul și gustul cărnii.

Eu nu prea m-am complicat la acest capitol și am adăugat: sare, piper, 5 căței de usturoi, suc de tomate, vin „Pinot blanche” cimbur și ardei iute. După ce am adăugat toate ingredientele, am lăsat-o să se marineze timp de 12 ore. Anume după această perioadă, țesuturile musculare ale cărnii vor deveni mai firave.

După ce s-a marinat carnea, tăiem cartofii și restul legumelor. Apoi le presărăm cu condimente, mirodenii și ulei, le aranjăm pe tavă și le punem la copt.

 

Ingredintele pe tavă
Ingredientele pe tavă
Ingredientele pe tavă
Ingredientele pe tavă

Acoperim tava cu folie de aluminiu și o plasăm în cuptor la temperatura de 150 de grade Celsius pentru 20 min. Apoi scoatem folia de aluminiu, schimbăm temperatura de la 150 la 180 de grade Celsius, astfel încât, conținutul tavei să se rumenească și să capete o cojiţă apetisantă. Așteptăm aproximativ 30 min. și verificăm dacă conținutul din tavă s-a copt.

 

Plasăm conținutul în cuptor
Plasăm conținutul în cuptor
Plasăm conținutul în cuptor
Plasăm conținutul în cuptor

Dacă conținul se află la etapa finală, atunci îl presărăm cu cașcaval și mărar proaspăt, după care iarăși plasăm tava în cuptor pe 5 min., până se va topi cașcavalul.

 

Presărăm conținutul cu cașcaval
Presărăm conținutul cu cașcaval

 

Extragem tava din cuptor și porționăm conținutul în platouri, pentru ca în final să arate așa:

Modul de prezentare

Modul de prezentare
Modul de prezentare

Poftă bună

Taguri: #culinarie
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *