(doc, video) 100.000 de euro – bugetul de promovare a Brandului Turistic al Moldovei

Photo 39
Foto:PC: Agenția Națională a Turismului

Începând de ieri, 20 noiembrie, Republica Moldova are un nou brand național al sectorului turistic. Simbolul care a fost ales să reprezinte valorile și specificul turismului în Republica Moldova este Pomul Vieții, semnul complex al culturii naționale.

Costul total al programului de elaborare și promovare a Brandului Turistic al Republicii Moldova este aproximativ de 100.000 de euro. Programul cuprinde un set de inițiative strategice pentru sectorul turistic, incluzând: analiza piețelor țintă și a produselor turistice competitive, poziționarea ofertei turistice naționale, un plan de marketing și o identitate vizuală unică.

Mai jos vedeți cum au fost repartizate cheltuielile:

sala

 

De asemenea, cheltuielile programului sunt focusate pe o prezență vizibilă la evenimentele B2B și expozițiile internaționale în domeniul turismului. Iată câteva evenimente la care Moldova urmează să participe:

sala2

 

Începând de luni, 24 noiembrie 2014, în premieră pentru industria turismului a țării, la Euronews va fi difuzat spotul video publicitar turistic al Republicii Moldova, lansat în luna august curent. Acesta are o durată de 50 secunde, iar coloana sonoră a spotului de promovare este semnată de DJ-ul moldovean Andrew Rayel, care a intrat în topul celor mai buni 100 de DJ ai lumii. În 2013, Lonely Planet a prezentat Republica Moldova ca destinația nr. 1 cea mai neexplorată din Europa, acesta fiind sloganul primei campanii internaționale de promovare a noului Brand Turistic.

Pentru distribuirea spotului la Euronews, Agenția Națională a Turismului a obținut o reducere considerabilă. În loc de 30.000 de euro, aceasta va achita doar 5.400 euro. Spotul de mediatizare a Republicii Moldova va fi difuzat pe post de 24 de ori în perioada lunilor noiembrie-decembrie.

Vedeți mai jos graficul ieșirilor în eter a spotului de promovare a Republicii Moldova:

Programul de promovare a produselor turistice, denumit generic „Brandul Național al Industriei Turismului”, a fost realizat cu ajutorul proiectului USAID Creșterea Competitivității și Dezvoltarea Întreprinderilor II ( CEED II).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *