Ce ascultăm azi, vineri seara? #Morphine – combinația perfectă dintre tritar, chitară, orgă, pian și saxofon

morphine
Foto:Morphine PC: zarecords.com

Relaxare. Întins pe divan. La un pahar de vin roșu sau o ceașcă de ceai fierbinte, savurată cu persoana dragă, #diez ți-a pregătit o mică escapadă muzicală. Într-un cuvânt – vineri seara.

Sub pătura caldă, cuprinși de priveliștea ploii de peste geam, seara de azi o petrecem flegmatic cu Morphine – legendara trupă alternative-jazz, care, combinând saxofonul, chitara bass cu 2 strune, orga, tobele, pianul și tritarul, a reușit să impresioneze întreaga lume.

 

PC: lyrics.wikia.com
PC: lyrics.wikia.com

Fondată în 1989, la Cambridge (Massachusetts, SUA), trupa a reunit 3 tineri muzicieni: Mark Sandman (vocal, bass), Dana Colley (saxofon) și Jerome Deupree (tobe).
În 1991 s-au lansat cu albumul de debut „Good”. A urmat apoi „Cure for Pain” (1993), timp în care toboșarul a fost înlocuit cu un nou membru: Billy Conway. Odată cu lansarea acestui album, băieții au început să se bucure de un succes remarcabil în SUA, Europa, Japonia, dar și Australia.

 

PC: audiofemme.com
PC: audiofemme.com

Un eveniment nefericit, care a dus la destrămarea Morphine, a fost tragica moarte a lui Sandman, care a decedat în urma unui atac de cord (1994).

Totuși, în 1995, trupa a reușit să se relanseze într-o formulă nouă: Morphine Orchestra – band format de vechii membri ai trupei și câțiva prieteni ai acestora, care au realizat un turneu, adunând fonduri pentru „Mark Sandman Music Education Fund”.

 

PC: flickr.com
Morphine Orchestra PC: flickr.com

La scurt timp, își face apariția „Yes”– albumul care a spart topurile MTV și care, ulterior, a dat sunet serialului „Beavis and Butt-Head”.
Muzica celor de la Morphine poate fi auzită și în comedia neagră „Spanking the Money”, semnată de David O.Russel.

Fii cu urechea pe #diez.

Taguri: #playlist
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *