Este simplu să obții succese și să rămâi pe poziții. Tot de ce ai nevoie este o doză de motivație sănătoasă și gândire pozitivă în cantități mari.
Aceste lucruri au învățat participanții la trainingul „Motivația ca mod de viață”, condus de către Viorica Petrov, business-lady în domeniul asigurărilor clasice și de viață. Doamna Petrov poate fi lăudată prin vasta sa experiență: activând până în prezent în domeniul financiar bancar, dumneaei a absolvit Academia de Studii Economice din Moldova, facultatea Finanțe, Monedă și Credit, promoția 1995 și Şcoala Internațională din Irlanda: e-Business Ireland School, promoția 2005, specialitatea Comerț Internațional. A activat în diverse instituții bancare și de asigurare, însă pe data de 17 noiembrie, Viorica Petrov a discutat despre secretele succesului în afaceri și în viață. Trainingul a fost organizat de CEED Moldova, organizația care are scopul de a transfera cunoștințele și experiența de la antreprenori și manageri cu o experiență vastă în afaceri (mentori) către antreprenorii care doresc să-și dezvolte afacerea. #diez vă oferă frumoasa listă a celor mai importante elemente, pentru ca să abordați motivația drept un mod de viață sănătos.
Dacă nu ați știut, elementul numărul unu de a atrage oamenii pozitivi este să le zâmbești acestora. „Recent, a fost discutată postarea de blog a unui englez, care a spus că femeile din Moldova zâmbesc foarte puțin. Și e adevărat. Iată de ce vă sugerez tuturor să zâmbiți, întrucât aceasta este o cale sigură spre succes. În plus, mai și scăpați de riduri, întrucât în timp ce zâmbiți, lucrează 17 perechi de mușchi faciali”, a specificat doamna Petrov.
Gândirea pozitivă servește drept un element-cheie pentru a avea o motivație sănătoasă. Iată de ce, fiecare dintre noi trebuie să se afle într-o comunitate plină de oameni energici. În plus, mereu trebuie să ne atârnăm pozitiv față de deciziile pe care le luăm acum, azi și aici. Exemplul lui Nick Vujicic, trainerul motivațional care are Tetra-amelia, însă și-a acceptat handicapul și a putut obține un succes enorm, oferind prelegeri în toată lumea despre traiul cu dizabilități, speranță și găsirea sensului în viață.
De asemenea, dăruirea de sine trebuie să fie mereu la maxim, întrucât ea dezvoltă disciplina. Mereu trebuie să aveți 5 lucruri, pe care să le respectați precum un ritual pentru întreaga viața: ceva pentru sănătate, pentru familie sau dezvoltarea personală.
Perseverența și visele sunt la fel de importante. Dacă visul mai are și un termen fixat, acesta devine un scop realizabil în viață. De asemenea, să nu uităm că ajungând la scopul final, deseori pierdem simțul controlului. Oamenii de succes, în cazul unui eșec, mereu merg înainte, față de cei care cedează în faza unei erori, rata în cazul dat fiind de 95% la 5% în favoarea insuccesului.
În acest caz, încrederea în propriile forțe pare a fi prioritară. Oamenii încrezuți în sine își gestionează puterea, iar sentimentul succesului crează imaginea cu care mereu trebuie de trăit și mers înainte. Astfel, apare și simțul responsabilității atât față de lucrurile pe care le primim într-un mod liber, dar și față de toate realizările noastre.
Nu trebuie să lipsească instruirea continuă, care trebuie să fie în același ritm cu modul de răspândire actuală a informației. Dacă nu sunteți mulțumiți de venit, de calitatea și cantitatea cunoștințelor, investiți în elementele-cheie care vă dezvoltă personalitățile.
De asemenea, este minunat să fii deosebit, însă pe lângă faptul că iubiți să vă lăudați acțiunile, faceți ca lumea să râdă de voi, anume prin glumele voastre sau unele acțiuni bizare. Curiozitatea la fel își crește nivelul de importanță. Nu este un trend să fii curios, ba din contra, este normal să fiți mai curioși decât alții și să cunoașteți mai multe decât vă puteți imagina.
Și, desigur, banii rămân a fi mereu un subiect controversat – banii nu au valoare, însă trebuie mereu gestionați corect. Pentru a avea libertate financiară, ar fi bine de urmat următoarea formulă: dacă dispui de un salariu, 10% trebuie puse deoparte pentru zilele negre, iar 55% – lăsate pentru necesitățile curente. Alte 10% trebuie investite în educația continuă, iar încă 10% – lăsate pentru necesitățile de lungă durată. Dedică 5% din salariul tău pentru distracție, iar ultimile 10 procente trebuie donate, și prin donații se are în vedere atât ajutorul vostru oferit unor ONG-uri, inițiative sau orfelinate, dar și sub formă de cadou sau ajutor persoanelor apropiate.
Libertatea, totuși, rămâne a fi elementul cel mai important al unei motivații sănătoase. În plus, fiecare dintre noi trebuie să-și permită uneori să fie mai nebunatic, întrucât din unele nebunii se nasc idei frumoase.
La sfârșit de eveniment, unii participanți au primit daruri frumoase sub forma unor cărți online cu tematici interesante despre gestionarea timpului sau marketing. Apoi a continuat o sesiune de networking, la care, după regula CEED, fiecare dintre participanți trebuie să cunoască și să obțină cel puțin 5 cărți de vizită din partea altor persoane prezente la eveniment.