Cine este Paul Papp, eroul României din meciul cu Irlanda de Nord

papp1
Foto:Paul Papp PC: Libertatea.ro

Paul Papp, născut la 11 noiembrie 1989 la Dej, este un fotbalist român care evoluează la clubul Steaua București pe postul de fundaș central, sub formă de împrumut de la Chievo Verona.

Papp și-a început cariera la clubul din orașul natal Unirea Dej. În 2008 el a fost transferat de FC Botoșani, la pachet cu Adrian Boroștean, amândoi costând 80.000 de euro. Deși avea numai 18 ani, a fost numit căpitanul echipei FC Botoșani. După ce fostul antrenor Leo Grozavu a plecat la FC Vaslui ca secund pentru Viorel Moldovan, a fost efectuat și transferul lui Papp la FC Vaslui.

Paul a fost împrumutat de FC Vaslui șase luni la Farul Constanța, după care s-a reîntors la Vaslui unde a intrat în prima garnitură. A fost titular în finala Cupei României, sezonul 2009-2010 și a fost declarat cel mai bun jucător al finalei, de către Federația Română de Fotbal.

Pe vremea când a fost împrumutat la Farul Constanța, a atras atenția prin evoluții bune, fiind ulterior convocat la naționala de tineret a României. De atunci joacă ca titular.

A debutat în reprezentativa mare a României în februarie 2011, într-un meci amical împotriva Ucrainei.

A înscris primul să gol pentru naționala României într-un amical cu naționala Sloveniei din 15 august 2002, pierdut 1-2.

De-a lungul carierei sale de jucător (2006-2014) a înscris până acum doar 13 goluri la echipele sale de club. În palmares are deja, după victoria cu Irlanda de Nord, 3 goluri pentru naționala mare a României și un gol pentru naționala U-21.

Într-un comentariu pentru libertarea.ro, Paul spunea: „Mă jucam desculţ pe câmp, de dimineaţă până seara, când mergeam să îl ajut pe bunicul meu, care avea grijă de 70 de vite. Din plictiseală, mai schimbam câte o pasă cu el. Atunci, vacile se speriau şi o luau la fugă! După aia trebuia să alergăm după ele pe dealuri ca să le prindem. Aşa a fost copilăria mea, despre care aş putea să scriu o carte.”

Golurile lui Paul Papp din meciul cu Irlanda de Nord le vedeți aici: Goluri Papp.

Paul Papp celebrând golul contra Irlandei de Nord, 14 noiembrie 2014. PC: digisport.ro
Paul Papp celebrând golul contra Irlandei de Nord, 14 noiembrie 2014. PC: digisport.ro
Paul Papp prezentat la Steaua București PC: steauafc.com
Paul Papp prezentat la Steaua București PC: steauafc.com
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *