(video) O moldoveancă a fost ținută în sclavie și impusă să cerșească timp de 9 ani

IMGP6172 копия
Foto:O tânără din Moldova a fost ținută în sclavie și impusă să cerșească timp de 9 ani în Rusia PC: eropegoff.livejournal.com

O tânără originară din Republica Moldova a fost ținută în sclavie și impusă să cerșească timp de 9 ani în Federația Rusă.

În vara anului 2004, victima, având împlinit majoratul, a fost vândută de concubinul ei cu care împreună aveau un copil nou-născut, unei familii de romi, originari din Republica Moldova.

Aceștia, sub pretextul angajării la muncă în municipiul Chișinău, au transportat-o împreună cu copilul în Federația Rusă, unde au adăpostit-o într-un apartament şi au impus-o să cerșească pe străzile orașului Moscova, apoi în Voronej, Ulianovsk și Nijnii Novgorod.

Astfel, victima, fiind într-o situație vulnerabilă, aflându-se într-o țară străină și mereu supravegheată, a fost exploatată, împreună cu copilul, prin practicarea cerșitului. În toată această perioadă, femeia „a lucrat” pentru mai multe familii de romi, fiind preluată de la o familie la altă şi transportată în diferite orașe din Federația Rusă.

La sfârșitul anului 2013, victima a fost preluată de către o altă familie de romi și impusă să înregistreze o căsătorie fictivă cu unul din membrii ei. În rezultatul căsătoriei, copilul victimei a fost preluat de către membrii familiei acestuia, servind drept garant pentru romi că femeia va continua să cerșească în favoarea acestora şi se va conforma cerințelor înaintate.

Recent, în rezultatul măsurilor întreprinse de către ofițerii Centrului pentru combaterea traficului de persoane a Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu Secția specializată a Procuraturii Generale și Centru Internaţional „La Strada” s-a reușit salvarea victimei şi a copilului său minor, în prezent ambii fiind în siguranță.

La moment, cauza penală inițiată în baza art. 165 al.2 a fost expediată în instanța de judecată. Conform legislației, persoanele culpabile de „Trafic de ființe umane”, riscă închisoare de la 7 la 15 ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *