(video) Patru adolesceți au fost reținuți pentru furturi din automobile

foto_147
Foto:Minori reţinuţi pentru furturi din automobile PC: IGP

Patru minori cu vârstele de 16 şi 17 ani, originari din raionul Orhei şi Chişinău, au fost reținuți, pe urme fierbinți,de către Batalionul Reacționare Operativă al Direcției de Poliţie a mun. Chişinău, pentru că ar fi furat accesorii din mai multe automobile pe parcursul nopții precedente.

Tinerii au fost conduși la Inspectoratul de Poliție Botanica pentru documentări şi investigații suplimentare. Asupra lor au fost depistate şi ridicate automagnetole, telefoane mobile, navigatoare GPS, diverse accesorii, șurubelnițe, mânuși şi cagule. Aceștia îşi fac studiile la un colegiu din Capitală.

Potrivit primelor informații acumulate de polițiști, minorii ar fi pătruns în cel puțin cinci automobile prin forțarea lacătelor sau prin deteriorarea geamului. În toate cazurile unitățile de transport nu erau dotate cu sisteme de alarmă.

Pagubele materiale estimate de către victime se ridică la suma de aproximativ 17.000 de lei. Astfel, au fost dispuse inițierea mai multor cauze penale pentru furt, iar minorii sunt cercetați în stare de libertate de către procurori conform competenței.

Ei riscă sancțiuni sub formă de amendă în mărime de la 6.000 la 20 000 de lei,muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *