Un tânăr va sta 16 ani la închisoare pentru proxenetism și trafic de copii

Worker fixes barbed wire on top of panels of a security fence in Heiligendamm
Foto:Pedeapsă mai aspră pentru un proxenet care convingea minore să se prostitueze PC: cotidianul.ro

Un tânăr, în vârstă de 26 de ani, a fost condamnat la detenție pentru trafic de copii şi proxenetism, după ce anterior, scăpase cu pedepse non-privative de libertate.

Potrivit Procuraturii Generale, în toamna anului 2011, inculpatul a recrutat cinci tinere, printre care două minore să practice prostituția într-un apartament din Capitală. Acesta a plasat în rețeaua internet anunțuri publicitare de acordare a serviciilor de masaj erotic, care se califică ca o formă a prostituției.

Astfel, timp de câteva luni, victimele au prestat servicii sexuale clienților, iar jumătate din venit îi revenea inculpatului.

În noiembrie 2011, Judecătoria sectorului Centru l-a condamnat pe inculpat pentru comiterea proxenetismului la o pedeapsă non-privativă de libertate, iar pentru comiterea traficului de copii – a fost achitat, pe motiv că fapta nu întrunea elementele infracțiunii.

Sentința a fost atacată de procurori şi recent, Curtea de Apel Chișinău l-a recunoscut vinovat pe inculpatul în vârstă de 26 de ani de comiterea traficului de copii şi proxenetism, fiind condamnat la 16 ani de închisoare.

Decizia este cu drept de atac.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *