România va aloca două milioane de euro pentru familiile vulnerabile din Moldova

carbune
Foto:Cărbune pentru Moldova PC: romaniatv.net

Guvernul României va acorda Republicii Moldova două milioane de euro pentru a procura cărbune care va fi distribuit familiilor sărace. La emisiunea “Fabrika”, vicepremierul Adrian Candu a declarat că un acord în acest sens urmează să fie semnat de cele două părţi vinerea viitoare.

Ministrul Economiei a mai spus că vor fi procurate până la 13 mii de tone de cărbune, ministerul responsabil de protecţia socială va definitiva listele beneficiarilor care vor primi cărbunele în această iarnă, informează Publika.

Vorbind despre micşorarea preţului la gazul rusesc, Adrian Candu a explicat că „sunt nişte formule pe care ne bazăm, care presupuneau că aveam premise, dar nu şi garanţie. Faptul că avem o rată de plăţi de 95-96% din partea consumatorilor de asemenea a fost luat în consideraţie”.

Ministrul Economiei a relatat despre „scepticismul” care domnea în minister vara trecută, când a decis să înceapă discuţiile cu Gazprom despre diminuarea preţului la gaze, dar prin comunicare şi insistenţă s-a reuşit.

Adrian Candu a spus că gigantul rus acceptă demararea tratativelor cu privire la un nou contract de livrare a gazelor şi la respectarea directivelor energetice ale Uniunii Europene pe care Moldova s-a angajat să le implementeze.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *