Află dacă ești înregistrat pe lista electorală și la ce secție poți vota pe 30 noiembrie

h_51645943_096efbfb93
Foto:Alegătorii pot verifica corectitudinea întocmirii listelor electorale PC: Libertatea.ro

Comisia Electorală Centrală informează că în perioada 9 – 29 noiembrie curent, corectitudinea întocmirii listelor electorale poate fi verificată atât în localurile secţiilor de votare, cât şi online, accesând pagina web a Comisiei www.cec.md.

Potrivit legislației electorale, alegătorii se pot adresa la biroul electoral, ce corespunde domiciliului sau reședinței sale, pentru a solicita, în baza documentelor doveditoare, includerea sau excluderea din listă, corectarea erorilor comise la înscrierea datelor despre sine ori despre alţi alegători.

Comisia Electorală Centrală reamintește că alegătorul poate fi înscris numai într-o singură listă electorală şi la o singură secţie de votare în baza actelor ce atestă domiciliul său în perimetrul secției de votare respective.

Persoana care are şi domiciliu, şi reședință este înscrisă, în perioada valabilităţii reşedinţei, în lista electorală de la secţia de votare în a cărei rază teritorială aceasta îşi are reşedinţa.

Reamintim că, alegerile parlamentare vor avea loc pe 30 noiembrie 2014. Alegătorii au de ales între22 de partide și patru candidați independenți care s-au înscris în cursa electorală.

cec

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *