(foto) Tinerii care concurează pentru Premiul Tineretului la categoria „Activism civic”

galacollage
Foto:Gala Premiilor pentru Tineret

Premiul Tineretului este o activitate din cadrul Zilei Naţionale a Tineretului 2014, care vine să identifice cei mai buni și activi tineri din Republica Moldova în 2014.

La ediția din 2014 au fost înscriși în concurs 28 de participanți, chiar dacă dosarele depuse au fost mult mai multe. Tinerii au putut aplica la 3 categorii: Activism Civic, Literatură și Artă și Știință și Tehnică.

Noi vă prezentăm cei 14 participanți din cadrul categoriei Activism Civic.

Premiile vor fi acordate, miercuri, 12 noiembrie.

Vadim Eșanu

part1
Vadim Eșanu PC: Arhivă personală

Vadim are 19 ani și este din satul Zaim, raionul Căușeni. Vadim a lansat diverse campanii la nivel de localitate (colectarea hăinuțelor și jucăriilor – familii social-vulnerabile, activități de salubrizare, colectare fonduri pentru construcția unei fântâni din localitate etc.) De asemenea, el este membru al Consiliului Național al Elevilor – Ministerul Educației.

Alexandr Ișcenco

Alexandr Ișcenco PC: Arhivă personală
Alexandr Ișcenco PC: Arhivă personală

Alexandr are 29 ani și este un activist civic care luptă pentru o Moldovă mai curată. Anul acesta Alexandr a lansat și o carte, prin care să învețe cititorii cum să fie mai eco-friendly, și de asemenea a lansat mai multe proiecte cu tineri din Moldova, pentru a-i învăța să gândească GREEN. Alexandr a fost în topul #diez a celor mai proactivi tineri din anul 2013.

Tudor Morari

Tudor Morari PC: Arhivă personală
Tudor Morari PC: Arhivă personală

Tudor are 18 ani și este din satul Vatici, raionul Orhei. A participat la diverse concursuri, festivaluri și activități de tineret.

Dorina Macarici

Dorina Macarici PC: Arhivă personală
Dorina Macarici PC: Arhivă personală

Dorina are 26 ani și este din Orhei. Dorina este voluntar trainer și educator de la egal la egal la „Societatea de Planificare a Familiei din RM”.

Corina Morozan

Corina Morozan PC: Arhivă personală
Corina Morozan PC: Arhivă personală

Corina are 28 ani și este din Chișinău. Este jurnalistă și are articole publicate în cadrul revistei online pentru tineri, studentie.md.

Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale

Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale PC: Arhivă personală
Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale PC: Arhivă personală

Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale sau CUC (Ce? Unde? Când?) este un grup de inițiativă care promovează distracția intelectuală printre tineri. De la jocurile săptămânale de Ce? Unde? Când? la Tabăra de vară de jocuri intelectuale, Erudit Cafe, Moldcell cafe, Cupa Liceelor sau Brain Ring. Datorită clubului sute de tineri sunt implicați săptămânal în activități care ridică IQ-ul Republicii Moldova. Mai multe detalii vedeți pe cuc.md.

Luminița Motroi

Luminița Motroi PC: Arhivă personală
Luminița Motroi PC: Arhivă personală

Luminița are 21 ani, este din Chișinău, a activat la radio și s-a implicat în activitatea din cadrul Asociației Studenților și Rezidenților în Medicină.

Otilia Bărbuța

Otilia Barbuta PC: Arhivă personală
Otilia Barbuta PC: Arhivă personală

Otilia are 21 ani, este din Chișinău și este voluntar și membru a Organizației Studenților economiști OSE Cluj-Napoca. De asemenea, este și membru al Uniunii Tinerilor Scriitori din Moldova.

Adrian Bratu

Adrian Bratu PC: Arhivă personală
Adrian Bratu PC: Arhivă personală

Adrian are 17 ani și este din satul Caranasani, raionul Ștefan-Vodă. Adrian face parte din Senatul Elevilor Liceului Spiru Haret, este membru al Consiliului Local al Copiilor și Tinerilor, membru al Centrului Media pentru Tineri și s-a implicat în proiectele Y-Peer Moldova.

Cristina Balan

Cristina Balan PC: Arhivă personală
Cristina Balan PC: Arhivă personală

Cristina are 22 ani și este din Chișinău. A activat în cadrul Asociației Keystone Services Moldova (incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități în școli prin teatrul social), este senator în cadrul Senatului USM, s-a implicat ca voluntar în cadrul Centrului Comunitar pentru copii și tineri cu dizabilități, TDV și a Centrului Național de Transfuzie a Sângelui.

Irina Arpentii

Irina Arpentii PC: Arhivă personală
Irina Arpentii PC: Arhivă personală

Irina are 24 ani și este din Chișinău. A participat la săpăturile arheologice din România, situl Băile Figa. Este membră a AO Comitetul Național ICOM Moldova, participantă la elaborarea proiectelor „Revenire la tradiții” și „Dezvoltarea capacităților de protecție a patrimoniului cultural în cazuri excepționale”.

Adrian Băluțel

Adrian Băluțel PC: Arhivă personală
Adrian Băluțel PC: Arhivă personală

Adrian are 21 ani și este din Chișinău. Adrian a participat la un proiect care are ca scop implicarea tinerilor în procesul decizional, informarea tinerilor despre oportunitățile oferite de programele Uniunii Europene și promovarea procesului de asociere la Uniunea Europeană.

Traian Chivriga

Traian Chivriga PC: Arhivă personală
Traian Chivriga PC: Arhivă personală

Traian are 24 ani și este din Chișinău. În 2014 a pornit proiectul Vintage prin care încearcă să aducă arta mai aproape de tinerii din Moldova, să dezvolte tinerele talente, dar în același timp să educe societatea să aprecieze arta. Traian, de asemenea, este în Topul 12 celor mai proactivi tineri din anul 2014 de pe #diez.

Daniela Moisei

Daniela Moisei PC: Arhivă personală
Daniela Moisei PC: Arhivă personală

Daniela are 21 ani și este din Chișinău. Este voluntar în cadrul TDV-lui și este prezentatoare a emisiunii radiofonice „Ora Copiilor”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *