(foto) Top patru cele mai scumpe insule artificiale din lume

11
Foto:Top patru cele mai scumpe insule artificiale din lume

După clădirile somptuoase şi maşinile luxoase a venit moda insulelor artificiale create de magnaţi şi vândute altora pe bani grei. Insulele artificiale includ de la hoteluri, locuri de distracţie şi multe facilităţi de relaxare pentru cei cu dare de mână.

Ofertele privind aceste insule sunt variate şi au o valoare uriaşă, potrivit exclusivnews.ro. Vă invităm să le vizualizaţi pe cele mai costisitoare:

# Insula The World din Dubai – 14 miliarde dolari

Ea fost gândită drept o insulă privată pentru celebrităţile care aveau nevoie de intimitate. Ca să ajungi în acest rai plutitor, ai nevoie de maşină, elicopter sau barcă. Construcţia ei a început în 2003, însă criza financiară le-a dat planurile investitorilor peste cap. Problema este, că insula începe să se scufunde.

 

Insula The World din Dubai PC: infoturism.ro
Insula The World din Dubai PC: infoturism.ro

# Dubai Palm Jumeriah – 12 miliarde de dolari.

Dubai-ul se poate mândri cu cea mai mare insulă artificială din lume, care a costat 12 miliarde de dolari. Pentru construcţia insulei au fost folosite 94 de milioane de metri cubi de nisip şi 7 milioane de tone de rocă. În acest paradis plutitor au fost fost aduşi chiar şi 28 de delfini şi a fost recreat un recif.

 

Dubai Palm Jumeriah PC: en.wikipedia.org
Dubai Palm Jumeriah PC: en.wikipedia.org

# Umihotaru -11,2 miliarde dolari

Văzută din spaţiu, insula Umihotaru arată ca o limbă de pământ, care se întinde de-a lungul golfului Tokyo până în mijlocului apei. De acolo, maşinile intră într-un tunel,care face legătura cu insula.

 

Umihotaru PC: dprbcn.wordpress.com
Umihotaru PC: dprbcn.wordpress.com

# Insulele Amwaj – 1,5  miliarde dolari

Insulele din Bahrein au fost construite în 2006 cu o investiţie de 1,5 miliarde de dolari. În plus, sunt singurele insule din zonă, unde străinii pot deţine teren. Casele sunt construite pe marginea oceanului şi prevăzute cu docuri.

 

Insulele Amwaj PC: yupi.md
Insulele Amwaj PC: yupi.md
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *