(video) Prima mașină zburătoare AeroMobil a fost lansată în Austria

69696e41-c732-4065-8f16-84a0782b4247-620×372
Foto:PC: www.theguardian.com

O companie austriacă a prezentat la Festivalul Inovatorilor din Austria al treilea prototip al unui automobil-zburător, care poate circula atât pe șosea, cât și prin aer.

Iată că am ajuns și în momentul când fanteziile cu mașini zburătoare devin realitate. Conform motorauthority.com, AeroMobilul slovac lansat la sfârșitul lunii octombrie se transformă din mașină în avion la o simplă apăsare de buton, desfășurându-și aripile ascunse în spatele pasagerilor. Vehiculul are un design compact, poate încăpea într-un loc standard de parcare și practic poate circula pe orice drum. Mai mult decât atât, mașina-zburătoare nu are nevoie decât de câteva sute de metri pentru a decola.

Ideea vehiculului aparține co-fondatorului Štefan Klein, care a lucrat la acest concept pe durata a mai mult de 20 de ani. Mașina zburătoare poate atinge viteze de peste 160 de kilometri pe oră pe șosea și de peste 200 de kilometri de oră prin aer. În plus, vehiculul funcționează cu benzină și cu un singur rezervor poate parcurge mai mult de 700 de kilometri. De asemenea, AeroMobilul are toate elementele de siguranță ale unui avion, inclusiv un pilot automat și un sistem de parașută.

Prețul unei asemenea minunății încă rămâne a fi ascuns publicului, însă constructorii dau asigurări că acesta se preconizează a fi unul accesibil.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *