Andrei Puţuntică a devenit campion mondial la tenis de masă la dublu, masculin

putintica_30_10_14
Foto:Andrei Puțuntică PC: ittf.com

Jucătorul moldovean de tenis de masă Andrei Puțuntică a cucerit în pereche cu Cristian Pletea (România) medalia de aur la Campionatul Mondial pe continente, proba dublu, cadeți, încheiat la Bridgetown (Barbados).

Campionatul Mondial de tenis de masă s-a încheiat cu triumful perechii moldo-române, transmite IPN.

În finală, Puţuntică şi Pletea au câştigat în faţa duetului american Hunak Ha şi Jack Wung, cu scorul de 3-1.La mondialul din Barbados, Puţuntică a evoluat şi pentru selecţionata Europei, cucerind medalia de argint.

„Este foarte talentat. Practică tenisul de masă de 7 ani. Sunt bucuros că tatăl său nu l-a dus la secţia de ciclism, unde a vrut să-l înscrie, dar a optat pentru tenis de masă”, a declarat pentru presă antrenorul său, Vladimir Semipeadnîi, care este şi preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de Tenis de masă.

Andrei Puțuntică este originar din Călărași. El s-a antrenat mai întâi în orașul natal, apoi la Chișinău și aproximativ un an la Constanța (România), după care a fost legitimat la un club sportiv din Frankfurt pe Main (Germania). Performanțele sale constituie o premieră în tenisul de masă masculin moldovenesc. Cel mai mare succes la Campionatul Mondial pe continente l-a înregistrat pînă la el în 2010 Olga Blizneț din Dubăsari. Ea a devenit vicecampioană în concursul pe echipe și a obținut medalia de bronz la proba dublu feminin.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *