Partidul Democrat a prezentat platforma electorală pentru alegerile din 30 noiembrie

small_cm3l9993
Foto:Partidul Democrat și-a prezentat azi platforma electorală PC: PDM

Partidul Democrat a prezentat astăzi platforma electorală pentru alegerile din 30 noiembrie, realizată în baza consultărilor cu cetăţenii, în cadrul unui simpozion la care au participat parteneri europeni – reprezentanţi ai Partidului Socialiştilor Europeni – precum şi experți și analiști politici din Moldova.

Planul PDM pentru creşterea Moldovei, alcătuit din 12 capitole, conţine şi propuneri primite de către democraţi de la oamenii din ţară.

„PDM a fost şi rămâne partidul dezvoltării ţării noastre. Niciun alt partid nu şi-a propus un program atât de amplu pentru dezvoltarea economică a ţării. Acesta este fundamentul viitorului program de guvernare pe care îl va propune PDM”, a declarat liderul PDM în debutul şedinţei.

Acesta prevede stimularea mediului de afaceri şi investiţional şi, respectiv, creşterea investiţiilor care sunt motto-ul creşterii economice. 1 milion de euro investiţi generează mii de locuri de muncă directe. De asemenea, programul PDM propune facilităţi pentru întreprinderi, reducerea impozitui penru agenţii economici care investesc în cerectare, scutirea de impozitul pe profit în primii 3 ani de funcţionare a întreprinderilor mici, scutirea impozitului pe venit a persoanelor cu venituri mai mici de 1.350 de lei.

„Ne pregătim de guvernare. Iată de ce venim cu o Platformă electorală serioasă, realizată de către experții noștri, care pornește de la ceea ce am realizat și urmărește îndeplinirea obiectivului nostru pentru țară: Creșterea  Moldovei”, a menţionat Marian Lupu.

Programul PDM atrage o atenţie deosebită şi domeniului social. „Pe parcursul acestui timp am înţeles că oamenii doresc nu doar să locuiască în Republica Moldova, dar să trăiască cu adevărat bine, să se simtă siguri şi protejaţi. Acţiunile noastre vor fi orientate spre realizarea acestor obiective: protejarea minorităţilor etnice, înăsprirea pedepselor pentru instigarea la ura interetnică”, potrivit Valentinei Buliga, ministru degrevat al protecţiei sociale. PDM consideră biserica fi un factor de consolidare a societăţii şi va face un parteneriat ca biserica pentru a rezolva problemele sociale ale cetăţenilor.

Preşedintele parlamentului Igor Corman a vorbit despre necesitatea promovării unei politici externe echilibrate şi despre necesitatea continuării parcursului european al Republicii Moldova.„Ne luăm angajamentul să ducem Republica Moldova în Uniunea Europeană, acest parcurs fiind și un drum spre prosperitate și bunăstare pentru toți moldovenii. Uniunea Europeană reprezintă un model pentru creșterea nivelului de trai. Uniunea Europeană este un model de funcționare a statului de drept și a libertăților individuale”, potrivit lui Corman.

Programul PDM şi angajamentele pe care şi le asumă formaţiunea sunt apreciate de oficiali europeni, membri ai Parlamentului European. „Este o platformă bine gândită, care include foarte multe propuneri frumoase și necesare pentru oameni. Ce poate fi mai important pentru antreprenori decât să cunoască că TVA-ul pentru producere va fi redus, și ce poate fi mai important pentru mame să știe că vor avea susținere pentru ca familiile să trăiască mai bine? Sunt acțiuni reflectate în această Platformă propusă pentru cetățenii Moldovei de către echipa Partidului Democrat”, a declarat președintele Partidului Socialiștilor Europeni, Serghei Stanishev

Şeful Delegaţiei parlamentare UE-Republica Moldova Andi Cristea a remarcat rolul echipei PDM în realizările din ultimii ani, în special în privinţa creşterii economcie şi a apropierii de UE.

Platforma electorală a PDM, elaborată în urma consultărilor cu cetăţenii a fost prezentată în cadrul simpozionului „Viitorul european al Moldovei: o agendă social-democrată”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *