Oportunitate pentru elevi de a participa gratuit la Startup Weekend Moldova

startuo3
Foto:Startup Weekend Moldova, ediția a VI

Elevii care îşi fac studiile în cadrul Colegiului de Informatică din Chişinău, Colegiului Financiar-Bancar din Chișinău, Colegiului Politehnic din Bălți, Colegiului Industrial din Cahul, Școlii Profesionale nr. 6 din Chișinău, Școlii Profesionale nr. 5 din Bălți sunt invitaţi să participe în cadrul celui mai important eveniment antreprenorial pentru tineri – Startup Weekend Moldova.

Ediţia a șasea Startup Weekend Moldova se va desfășura în perioada 14-16 noiembrie, în incinta Ginta Latină.

Participarea gratuita este posibilă graţie suportului Proiectului „Îmbunătăţirea calităţii învăţămîntului vocaţional tehnic în domeniul TIC din Republica Moldova” care este implementat în cadrul instituţiilor enumerate.

Startup Weekend este o mișcare globală a antreprenorilor activi, care vin să învețe și să pună în aplicare elementele de bază ale fondării și lansării afacerilor de succes. Aceasta este cea mai mare comunitate de antreprenori pasionați, cu peste 1800 de evenimente din trecut în 120 de țări din întreaga lume.

Startup Weekend este un exerciţiu practic pentru tinerii care vor să devină antreprenori în domeniul IT. Participanţilor li se propune, în termeni restrânşi de timp, să dezvolte o aplicaţie web sau mobilă, formând echipe şi experimentând întreg procesul de lansare a unei afaceri – de la generarea ideii până la dezvoltarea unui prototip.

La eveniment sunt invitaţi să participe:

# programatori
# specialişti în design grafic
# specialişti managementul proiectului
# marketing
# specialiști din alte domenii

Toate evenimentele Startup Weekend urmează același model de bază: oricine este binevenit să prezinte o idee de afaceri. Urmează selectarea ideilor de top, determinată prin voturile tuturor participanților. Se creează echipe în jurul ideilor votate. Pe parcursul următoarelor 54 de ore echipele vor lucra asupra elaborării modelului de afaceri, proiectarea, programarea aplicației, validarea produsului pe piață.

Evenimentul culminează cu prezentări în fața juriului compus din antreprenori de succes și premierea celor mai bune idei. Pe tot parcursul evenimentului participanţii sunt ghidaţi de mentori cu experienţă.

Startup Weekend este organizat în Moldova de Proiectul USAID CEED II şi Asociaţia Naţională a Companiilor Private din Domeniul TIC, cu susţinerea Orange Moldova și alți parteneri și sponsori locali.

Condițiile pentru participarea gratuită pentru elevii înmatriculați în cadrul instituțiilor pilot din cadrul Proiectului „Îmbunătăţirea calităţii învăţămîntului vocaţional tehnic în domeniul TIC din Republica Moldova”, implementat de către Centrul Educaţional PRO DIDACTICA în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Companiilor Private din domeniul TIC cu suportul financiar al Agenţiei Austriece pentru Dezvoltare, din fondurile Cooperării Austriece pentru Dezvoltare:

Pentru a intra în posesia unui bilet, tinerii vor completa formularul de înregistrare pîna la data de 4 noiembrie. Doar persoanele selectate vor fi contactate pentru informatii cu privire la ridicarea biletelor

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *