Dorina Bucătari – discuții despre „Blogul unui Metalhead”

901132_681094705251228_602399505_o
Foto:Dorina Bucătari PC: Facebook.com

Printre zecile de pagini fashion sau cele de conotație politică, WordPress-ul mai găzduiește și un altfel de blog – cel al unui Metalhead, în care realitatea apare fără „nori roz” sau „ursuleți de pluș”. Cunoaște-o pe bloggerița acestei pagini: Dorina Bucătari.

#1. Ce gânduri aveai atunci când ți-ai creat blogul și cât de mult te-ai schimbat de atunci?

Atunci, prin aprilie, 2012, aveam un singur scop: să am și eu un locușor, unde să pot să mă descarc, să mă exprim, fără a-i băga cuiva forțat opinia mea vis-a-vis de un subiect. Vrei – citești, nu vrei – nu mă supăr. Sincer vorbind, nici nu plănuiam să am o coadă lungă de followeri. Iar din 2012 până astăzi, pot să zic cu siguranță că blogul m-a schimbat foarte mult. Am învățat să-mi structurez mai bine gândurile și să-mi formulez coerent opinia.

#2. Atunci când ai ales titlul blogului, ți-ai propus ca acesta să sune ca un manifest sau ca o demonstrație a unor fapte? 

Titlul actual („Blogul unui Metalhead”) a apărut datorită prietenului meu. Căutam o combinație de cuvinte care să mă reprezinte. La sfârșit, însă, ideea a venit spontan, fiind propusă dintr-o simplă glumă, care ulterior a devenit și titlul blogului.

226340_496010590426308_949354215_n

 

#3. Cât de repede ți-au apărut followerii și care a fost feedback-ul din partea întregii lumi care ți-a vizitat blogul?

Nici n-am urmărit cât de devreme sau cât de târziu au apărut followerii. Ei pur și simplu au apărut, iar eu scriam, fără să-mi pese de numărul lor. Pe unde cuvinte de laudă, pe unde critici sau comentarii negative, feedback-ul a început să apară peste vreo 2 luni de la deschiderea blogului.

#4. Ce teme obișnuiești să abordezi și care e publicul tău țintă?

Scriu orice îmi trece prin minte. N-am niciun plan după care trebuie să scriu și nu am niciun public grupat pe criterii gen: vârstă sau interese.

#5. Am observat că ți-ai structurat postările în mai multe compartimente: „Gânduri”, „Lume de metal” sau „Sfaturi pentru tine”. În care dintre aceste rubrici te regăsești cel mai mult?

Cel mai mult mă regăsesc în „Gânduri”. Acolo e prezentă toată ființa mea. Acolo nu sunt limite și nu e politețe, nu-s nori roz și ursuleți de pluș. Asta cred că e rubrica principală, de la care a pornit totul.

#6. Povestește-ne câte ceva despre colaborarea ta cu bloggerul Alex Firewalker și crearea „Cross-Blog Project”.

Ideea acestui proiect era să combinăm două bloguri într-unul, fără, însă, a amesteca identitatea și caracterul fiecăruia dintre ele. Ne-am propus să dezbatem diferite subiecte, fie ele populare sau nu prea. A fost un experiment care necesita foarte mult timp și atenție.

#7. De ce ați renunțat la proiect?

Nu zic că am renunțat la el. E doar înghețat. La moment, prioritatea mea e colegiul, întrucât sunt în ultimul an de studii. Aceeași situație este și la Alex.

10608491_937481992945830_552092066991416458_o#8. Ce crezi despre bloggerii din Moldova?

După toate blogurile vizitate și citite, m-am convins că nu toți bloggerii sunt buni, chiar dacă au tone de followeri și sunt deja recunoscuți de majoritatea internauților. E trist că unii își deschid un blog doar pentru popularitate sau doar pentru a se lăuda că au și ei un blog. Am dat, de asemenea, și de bloguri centralizate pe un singur subiect. Am observat și astfel de aspecte. De aceea, consider că bloggerii din Moldova mai au mult de lucrat, fără să se limiteze doar la scrisul despre modă, politică ori să se laude la câte evenimente sofisticate au participat și câte pahare cu băutură au băgat la ficat.

 

#9. Ai careva bloggeri preferați care te inspiră sau te motivează?

Blogul meu preferat este cel al Țărăncuței Vesele (http://tarancutavesela.md/). Citiți câteva articole și o să vă convingeți de calitatea și postările interesante de acolo.

#10. Ce idei mai ai pentru blogul tău? Ți-ai mai dori o eventuală colaborare cu cineva?

Nu sunt sigură că în viitorul apropiat îmi doresc vreo altă colaborare. Ideile îmi străbat mintea în fiecare secundă, iar datoria mea față de mine și față de cei, pe care îi interesează ideile mele, este să filtrez mia și să aleg una. Iar când vine, eu o las pe blog, ea pleacă mai departe ori se așterne pe încă o foaie, sau poate chiar schimbă lumea cuiva.

#11. Cum crezi că va arăta „Blogul unui Metalhead” peste vreo 5 ani?

Și eu îmi doresc să aflu asta. Schimbări, cu siguranță, vor fi. Poate va avea un alt titlu. Poate va dispărea ori va apărea o altă categorie. Poate își va înceta existența. Nici eu nu știu.

1265827_714505141910184_1196038485_o

Pentru a accesa blogul Dorinei, click aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *