Studenții vor putea vota în baza buletinului și a carnetului de student

IMG_9568
Foto:Reporterul #diez, Patricia Podoleanu va putea vota oriunde îi este mai comod în baza buletinului și a carnetului de student

Studenții vor avea dreptul să voteze la alegerile parlamentare din 30 noiembrie la orice birou electoral de pe teritoriul R. Moldova doar prezentând buletinul de identitate și carnetul de student. O decizie în acest sens a fost adoptată la ultima ședință a Comisiei Electorale Centrale.

Pentru ca tinerii să nu comită o ilegalitate și să voteze repetat și la locul de trai, vor semna o declarație prin care vor da asigurări că nu vor utiliza multipla votare, informează Ziarul Național. 

Și cetățenii care trăiesc în altă localitate decât cea în care au viză de reședință vor putea vota acolo unde le este mai convenabil.

Pentru asta, alegătorul va trebui să depună o declaraţie, până la 30 octombrie, la primăria localității în care intenţionează să voteze sau la pretura de sector dacă e vorba de municipiul Chișinău.

La completarea declarației, persoana va prezenta buletinul de identitate în original şi va lăsa la primărie sau la pretură o copie a documentului. După depunerea declarației, solicitantul va fi exclus din lista electorală din localitatea unde are viza de reşedinţă.

În cazul în care alegătorul nu a reușit să semneze o declarație până la 30 octombrie, va mai avea o opțiune: va putea solicita certificatul de vot din localitatea de reşedinţă, care va permite votul la orice birou electoral din țară. Certificatele de vot vor fi eliberate în perioada 9-29 noiembrie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *