(foto) Participanții Youth Ethic School instruiți despre bunele maniere la masă

Foto:Petru Scalețchi la Youth Ethic School 2014

Youth Ethic School continuă lista trainingurilor pentru tinerii de 15 – 20 de ani din Budeşti. De această dată invitații au fost Petru Scaleţchi și Daniela Bişir, care au istorisit despre bunele maniere la masă, și respectiv, relațiile băiat – fată, în contextul informării precare a participanților asupra acestui subiect.

Trainerii care au susținut desfășurarea evenimentului de duminică, 19 octombrie 2014, liberi în exprimare, au încercat să degajeze atmosfera, animându-i pe cei prezenți, care dădeau semne de o ambianță mai încordată.

Petru Scalețchi, bucătar la Ambasada Americii în R. Moldova, a indicat și numit tipurile de pahare în funcție de băutura servită, tipurile de farfurii și tacâmuri. El a menționat și cum trebuie să arate o masă gata de servire la fiecare parte a zilei. Daniela Bișir, studentă în Elveția, a vorbit despre cum trebuie să se manifeste o relație, ce așteptări trebuie să avem de la un băiat sau fată și cum ajungem să diferențiem persoana potrivită pentru noi.

 

Petru arată tipurile de pahare pentru fiecare băutură PC: diez.md
Petru arată tipurile de pahare pentru fiecare băutură

Petru Scalețchi: „Accept să vin la așa gen de manifestări, deoarece înțeleg că în trecut au fost alte persoane care au investit în mine și, într-o oarecare măsură, mă simt obligat să transmit mai departe toate cunoștințele obținute anterior”.

 

Organizatoarea Julia Bișir înmânând un Certificat de Mulțumire lui Petru PC: diez.md
Organizatoarea Djulia Bișir înmânând un Certificat de Mulțumire lui Petru

Onica Livia, participantă Youth Ethic School: „Aici mă învață cum să comunic, cum să mă comport. Cel mai mult, până acum, mi-a plăcut trainingul despre cum să ținem un discurs, moderat de Valeria Grigori”.

 

Participanții alături de organizatori și invitați PC: diez.md
Participanții alături de organizatori și invitați

 

Youth Ethic School este un proiect organizat de Bișir Djulia și Lașcu Daniela și guvernează conform lozincii „Say YES to politeness”. Ideea proiectului este de a reîntoarce politețea la nivel de valoare general-umanăƒ, servind drept o platformムde start, datoritムcăreia participanții își schimbă treptat viziunea cu privire la anumite subiecte care sunt abordate prin intermediul ședințelor.

Patricia Podoleanu

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *