(foto) Moartea conversației în lumea modernă. Cât de obsedați sunt oamenii de smartphone-uri

death-of-con-5__880
Foto:PC: boredpanda.com

Deşi Babycakes Romero, fotograf de stradă interesat de dinamica mediului înconjurător, e conştient că tehnologia portabilă ne uşurează viaţa, spune că, tot fotografiind oameni obişnuiţi cufundaţi în micile lor ecrane de buzunar, a început să simtă o anume tristeţe care guvernează această formă de absenţă.

Iniţial, a surprins în imagini scene cu oameni preocupați de smartphone-uri din motive pur estetice: „exista o anume simetrie care m-a atras din punct de vedere vizual,” spune Romero. Apoi însă a început să reflecteze la felul în care obsesia noastră pentru tehnologie ne îndepărtează de semeni, scrie TOTB.

death-of-con-2__880

„Înainte ca telefoanele mobile să fie inventate, oamenii nu aveau de ales şi erau nevoiţi să interacționez unii cu alţii. Acum, acest lucru nu mai e necesar, din moment ce ne putem preface că facem ceva important pe telefon, aşa că nu ne mai gândim ce să le spunem celorlalţi. Şi asta omoară conversația După părerea mea, acest lucru e o suferinţă socială din ce în ce mai accentuată”, spune Romero, ale cărui fotografii din această serie le puteţi urmări mai jos.

death-of-con-1__880

death-of-con-3__880

death-of-con-4__880

death-of-con-6__880

death-of-con-7__880

death-of-con-8__880

death-of-con-9__880

death-of-con-10__880

death-of-con-11__880

death-of-con-12__880

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *