La alegerile din 30 noiembrie în afara țării vor fi deschide 105 secţii de votare

Moldovan citizens wait to cast their ballots at a polling station in Chisinau
Foto:PC: Noi.md

Cetăţenii moldoveni de peste hotare vor avea posibilitatea să-şi exercite dreptul constituţional la vot în una din cele 105 secţii de votare care vor fi deschise în afara ţării pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie, transmite IPN cu referire la o decizie ce urmează să fie aprobată în şedinţa de luni, 20 noiembrie, a executivului.

25 secţii de votare vor fi deschise în Italia, 6 – în SUA, 3 – în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, iar în Irlanda – o secţie de votare. De asemenea, vor fi deschise 2 secţii devotare în Israel, 11 – în România, 3 – în Canada, 5 – în Portugalia, 15 – în Federaţia Rusă, 4 – în Franţa, 4 – în Spania, 2 – în Grecia, 2 – în Ucraina, 2 – în Republica Federală a Germaniei, 2 – în Republica Cehă şi 2 – în Turcia. Câte o secţie de votare va fi deschisă în Republica Populară Chineză, Belarus, Letonia, Azerbaidjan, Belgia, Polonia, Regatul Suediei, Estonia, Lituania,Ungaria, Austria, Bulgaria, Elveţia, Regatul Ţărilor de Jos Qatar şi Monaco.

Geografia secţiilor de votare a fost stabilită în baza unui studiu efectuat de către MAEIE, în colaborare cu Biroul Relaţii cu Diaspora şi luând în consideraţie opiniile persoanelor care activează în ţările respective.

Cheltuielile ce ţin de deschiderea celor 105 secţii de votare peste hotare vor fi acoperite din sursele alocate din bugetul de stat pentru desfăşurarea alegerilor parlamentare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *