7 lucruri pe care le înveți după ce te muți singur

large
Foto:PC: weheartit

Cu toții trecem prin momentul în care plecăm de acasă și încercăm să ne găsim un loc pe care să-l putem numi al nostru. Iată câteva lucruri pe care trebuie să le știi, dacă îți dorești să fii independent.

Despărțirile nu au fost niciodată ușoare, iar acest lucru îl pot confirma părinții tăi, în primul rând. Pe lângă faptul că poți da muzica la volum maxim, te poți plimba gol prin casă sau alege programul TV, atunci când decizi să te muți de unul singur, sunt și alte lucruri pe care trebuie să le știi:

#1. Bugetul este noul tău cuvânt preferat.

Te trezești în postura în care  îți administrezi singur cheltuielile și brusc îți dai seama că toate chestiile mici și neînsemnate costă de fapt, bani. Este timpul să faci cunoștință cu Microsoft Excel, noul tău „cel mai bun prieten”, care te va ajuta să-ți administrezi veniturile și cheltuielile, așa încât  să fii în siguranță în fiecare lună.

#2. Ideea ta de „lux” se va schimba radical

Ceea ce nu este o necesitate, va deveni lux, iar lucrurile care ți se păreau înainte „ieftine”, acum vor deveni obișnuințe.

#3. Se va schimba și conceptul de „distracție”

Seara perfectă de vineri ar putea fi însoțită de: biscuiți, alune și un nou episod al serialului preferat. Ocazional îți poți permite să mai ieși în oraș, doar încă ești în viață.

#4. Cum vei alege ce să mănânci?

Atunci când vei merge la cumpărături, vei realiza că nu ai luat aproape nimic, deși ai plătit o sumă semnificativă. „De ce merele sunt atât de scumpe?”, „Untul ar trebuie să fie gratis”, sau „Cât costă pieptul de pui? ” – vor fi expresii uzuale urmate de „Eu vreau doar să mănânc!”. Încă un moment în care vei alege să păstrezi doar lucrurile absolut necesare.

#5. Mama și tata rămân suporterii principali

Când părinții îți oferă ceva, doar acceptă. Nu e ca și cum ai profita, ei doar se preocupă pentru tine și vor să mănânci la timp. Se poate să te mai surprindă și cu chestii drăguțe pentru casă.

#6. Lucrul devine dintr-o dată foarte distractiv

Full-time, part-time, sau oricare altă cale de a câștiga bani, este binevenită. Va începe să-ți placă fie din cauza că ai nevoie de bani, fie că libertatea ți-a oferit un nou concept al începuturilor de săptămână și astfel vei deveni visul oricărui șef.

#7. Ești mai independent decât ai fi crezut

Vei începe să fii mai organizat și vei percepe multifuncționalitatea ca hobby. Trăind singur înseamnă să  te auto-motivezi. De la a găsi modalități de a-ți plăti chiria, la a găti sau a te uita la filme singur, vei înțelege cât de bine și interesant este să fii independent, dar în același timp, câtă responsabilitate implică.

Sursa: Elitedaily

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *