Un membru PLR și unul de la Partidul Comunist Reformator au fost excluși din cursa electorală

cec
Foto:PC: CEC/ Facebook

Comisia Electorală Centrală (CEC) a exclus vineri, din cursa electorală doi candidaţi la funcţia de deputat care „au antecedente penale nestinse”.

PLR

Unul dintre aceştia este candidatul cu numărul 89 din lista Partidului Liberal Reformator, Alexandru Severin. Tânărul de 26 de ani a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru jaf.

În sentința de condamnare pronunțată de Judecătoria raionului Ialoveni în luna mai 2013 se menționează că, pe 18 august 2011, tânărul, împreună cu alte două persoane, fiind mascați, au pătruns în casa unei bătrâne din satul Horodca din raionul Ialoveni, au imobilizat-o pe ea și pe nepoata ei minoră, legându-le mâinile, după care i-au sustras bunuri în valoare de 47 de mii de lei. Pentru că și-a recunoscut vina în judecată și și-a regretat acțiunile, Severin a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare și cu interdicția de a părăsi țara.

Partidul Comunist Reformator 

Un alt candidat certat cu legea este şi Constantin Lașcu, candidatul cu numărul 25 de pe lista Partidului Comunist Reformator, care mai are de ispășit, condiționat, încă doi ani din sentința pronunțată în decembrie 2011 de Curtea de Apel Chișinău, prin care bărbatul a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu suspendare pentru escrocherie. În sentința de judecată se menționează că Lașcu, fiind avocat în cadrul Biroului de avocați „Protex”, a extorcat de la o clientă a sa 70 de mii de lei în schimbul promisiunii de a-l ajuta pe fiul ei să scape de închisoare. După ce femeia, care a fost nevoită să împrumute bani de la tot satul, a înțeles că a fost trasă pe sfoară, iar fiul său a fost condamnat la închisoare, ea s-a adresat oamenilor legii. Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, Lașcu a mai fost obligat să-i întoarcă victimei banii luați și a fost privat de dreptul de a exercita activitatea de avocat pe un termen de un an.

Sursa: Ziarul Național

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *