(foto) EU Code Week Moldova: Generațiile viitoare vor avea nevoie de alfabetizare digitală

IMG_8066
Foto:Pirrka Tapiola, șef al delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, a spus că evenimentele despre IT sunt bine-venite

Evenimentul EU Coding Week Moldova a adunat vineri, 17 octombrie, persoanele interesate de IT și mici viitori programatori.

Pentru prima dată în Republica Moldova, a fost organizat evenimentul EU Coding Week, un eveniment european, care celebrează realizarea ideilor geniale prin intermediul codului. Acest eveniment, de fapt, este celebrat anual simultan în câteva orașe din diferite țări europene. Programatori cu experiență, studenți și copii interesați de domeniul IT au fost prezenți la eveniment.

Aba Ogundipe, reprezentant TEKEDU și ambasador al săptămânii codingului, a adus un cuvânt de salut, mulțumind organizatorilor pentru acest eveniment și vizitatorilor pentru prezență. Apoi, șeful delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, a felicitat pe toți care au participat la organizarea frumoasă a workshopului ce a urmat: „Probabil toate generațiile viitoare vor avea nevoie de un nivel înalt de alfabetizare digitală. Iată de ce, astfel de evenimente sunt mai multe decât bine-venite pentru a obișnui copiii noștri cu o utilizare corectă ale acestora.”

Workshopul ce a urmat, condus de Sergiu Nagailîc, președintele Asociației Drupal Moldova, și Vladimir Melnic, membrul echipei Wrappy.ws, a fost destinat copiilor și urma ideea creării celei mai simple pagine web.

IMG_8049 IMG_8050 IMG_8052 IMG_8054 IMG_8059 IMG_8061 IMG_8063 IMG_8071 IMG_8074 IMG_8081 IMG_8089 IMG_8091 IMG_8102 IMG_8104

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *