(video) Filmul autohton „La limita de jos a cerului” a fost înaintat pentru Premiul Oscar

INVITATIE
Foto:Filmul „La limita de jos a cerului” a fost înaintat la Premiul Oscar. PC: arte.ro

Filmul regizorului autohton, Igor Cobileanski, „La limita de jos a cerului” a fost înaintat pentru Premiul Oscar, la categoria „Cel mai bun film într-o limbă străină”.

Recenzia filmului, realizată de către #diez, accentuează faptul că filmul e unul cu o încărcătură psihologică ridicată, teleportându-ne în realitatea Chișinăului din anii 1996 – 2000.

Filmările au avut loc în Republica Moldova, timp de 35 de zile, iar postproducţia a fost realizată la Bucureşti. Scenariul este semnat de Igor Cobileanski şi Corneliu Porumboiu. Producătorul filmului este Alexandru Teodorescu, de la Saga Film, iar line-producatorul –  Valentina Iusuphodjaev.

„La limita de jos a cerului” a primit o finanţare de peste un milion de lei din partea Centrului Naţional al Cinematografiei din România.

Anterior, această producție a fost premiate în cadrul Festivalului de Film de la Karlovy Vary, Premiile Gopo 2014 ș.a.

Vedeți trailer-ul filmului „La limita de jos a cerului”:

 

În acest, la categoria „Cel mai bun film într-o limbă străină” au fost propuse filmele din 83 de țări (ceea ce constituie cu 7 filme mai mult decât anul trecut), dintre care 4 țări participă pentru prima dată: Mauritania, Kosovo, Malta și Panama. Vezi aici lista întreagă a producțiilor înaintate.

În luna ianuarie a anului 2015, pe data de 15, vor fi anunțate rezultatele selectării celor 9 care vor trece concursul. Cea de-a 87-a ceremonia a decernării Premiilor Oscar va avea loc pe data de 22 februarie 2015.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *