(live text) Evenimentul ICT Career Orientation și-a deschis ușile tuturor celor interesați de IT

IMG_7830
Foto:Întreaga aulă 3-3 a blocului 3, UTM, este plină. În cadrul evenimentului au venit zeci de studenți.

ICT Career Orientation este un alt mare eveniment IT, organizat cu scopul ca studenții și cei interesați de domeniu să cunoască mai multe decât se învață în universitate.

La etajul I a blocului 3, UTM, are loc un târg al companiilor IT până la orele 13:00.

În timpul celui de-al treilea bloc de lecții sunt abordate teme ca: mobile development, bug tracking, cum să te pregătești pentru un interviu de angajare la o companie IT. De asemenea, se discută programele de vânzări în domeniul telecomunicațiilor.

IMG_7848 IMG_7850 IMG_7853 IMG_7854 IMG_7857 IMG_7858 IMG_7859 IMG_7862 IMG_7863 IMG_7864 IMG_7865

Al doilea bloc de lecții a durat până la orele 12:00. Una din lecții purta tematica „Metodologii agile bazate pe BDD ȘI CI”, speaker fiind Anton Iacunin, compania Allied Testing.

IMG_7844 IMG_7846

Târgul companiilor IT, care are loc la etajul I al universității, se bucură de succes, stundeții fiind interesați de oportunitățile ce le oferă companiile.

IMG_7840 IMG_7842 IMG_7841

Primul bloc de lecții din cadrul evenimentului durează până la orele 11:00. Una din lecții poartă tematica „Cum e să fii un software developer profesionist?” și este condusă de către Vitalie Patlatii și Alexandru Catariov, reprezentanții companiei Endava. Dumnealor discută despre competențele și abilitățile un developer profesionist, cum o idee bună ar trebui și dezvoltată și vândută, practicile cele mai bune ale acestei activități, despre calitatea codului și conformarea unui developer cu politicile domeniului TIC.

IMG_7838

Reprezentanții companiei Endava
Reprezentanții companiei Endava

De asemenea, în sală au fost prezenți decanul Facultății de Calculatoare, Informatică și Microelectronică, Ion Balmuș, Sergiu Botezatu, Manager Senior de Proiecte, USAID Moldova și Pavel Filip, Ministru al Tehnologiei Informației și Comunicațiilor.

IMG_7834

În cadrul ceremoniei de deschidere a evenimentului, s-a vorbit mult despre importanța și valoarea domeniului  TIC și care sunt oportunitățile aduse de serviciile și activitățile în domeniu.

IMG_7829 IMG_7831

Veaceslav Cunev, Președinte al Asociației Naționale a Ccompaniilor Private din domeniul TIC, a adus un cuvânt de salut tuturor tinerilor aflați în sală: „Domeniul dat costă cel mai mult în lume. Aveți posibilitatea să cunoașteți și să veniți în lume. Moldoveni au deschis startupuri cunsocute în lume, și aceasta este real. Fiecare din voi are șansa de a îmbunătăți situația din țară, precum și situația proprie.”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *