Oleg Brega a strâns cele 2.000 semnături: „Pregătiți-vă să urmăriți dezbaterile electorale”

bikecollage
Foto:Oleg Brega a strâns cele 2.000 semnături necesare PC: Oleg Brega

La început de octombrie, activistul Oleg Brega se lansa în cursa strângerii semnăturilor și cu speranța să poată participa la cursa electorală. După două săptămâni de stat la km 0, Oleg Brega și echipa care l-a ajutat au strâns semnăturile necesare.

Oleg Brega a scris fericit pe Facebook: „În zi de Hram avem 189 de semnături colectate la ‪#‎Km0‬! Demult am trecut de pragul de 2.000. Începem validarea semnăturilor la cele 40 de primării (Chișinău, suburbiile (toate) și Bălți, Sângerei (Pepeni, Cocodeni), Rezina (Râbnița), Orhei (Mitoc), Ungheni (Pârlița), Călărași, Strășeni (Cojușna), Ialoveni (Ulmu, Văsieni, Rusești, Bardar), Mereni (Anenii Noi) și Hâncești (Logănești, Mingir).

Mulțumesc tuturor pentru susținere, pregătiți-vă să urmăriți dezbaterile electorale cu participarea mea!”

Oleg Brega și-a putea lua ca siglă pentru lista electorală o imagine minimalizată a lui pe bicicletă și cu o portavoce în mână.

 

Propuneri de siglă pentru #alegbrega
Propuneri de siglă pentru #alegbrega

Aici puteți vedea ce legi ar propune Oleg Brega în calitate de ales al poporului: Video Brega

Oleg mai spune că dacă va fi ales nu se va schimba nici cum și va apăra în continuare valorile în care crede: „Cel mai degrabă nu voi schimba nimic, nici discursul, nici ținuta vestimentară. Nu cred că la Parlament trebuie neapărat să mergi cu mașina, la cravată, cu pantofi lucioși. Eu voi merge cu bicicleta sau cu transport public, cu haine în care să mă simt comod, vara, chiar și cu sandale și șosete, chit că asta scandalizează pe mulți și pe multe. Mai important e ce face și ce spune alesul poporului, nu ambalajul care apare la televizor. Activismul meu civic se va radicaliza, pentru că acolo nu voi mai fi printre cetățeni de rând loiali sau funcționari publici comozi, vinovați doar pentru lașitate, acolo voi fi un rebel între crocodili și rechini, între factori de decizie cu impact major asupra vieții celor din jur, va trebui să afișez ghiare mai mari, colți mai incisivi ca să pot concura cu ei la tribuna centrală sau la microfoanele din sală.

Din ceea ce nu se va vedea la TV, vor fi, probabil, nopți nedormite sau timp liber lipsă ca să citesc sutele de proiecte de lege din fiecare sesiune parlamentară, ca să nu votez orbește cum o fac cei din majoritatea guvernamentală sau să refuz votarea fără explicații, cum fac cei din opoziție. Voi aloca mai mult timp consultărilor publice sau private cu experți.”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *