(foto) Tendințe toamnă-iarnă 2013-2014: coafurile care se poartă în acest sezon

marc-by-marc-jacobs-820233946-north-607x
Foto:PC: Glamour Magazine Romania

Marile case de modă s-au întrecut în a ne prezenta, în defilările de pe podiumuri, care sunt trendurile ce dictează coafurile pentru sezonul toamnă-iarnă 2014.

Modelele prezentate au fost dintre cele mai diverse şi, dacă unele au atras toate privirile şi admiraţia celor din jur prin delicateţe şi rafinament, altele i-au impresionat chiar şi pe cei mai cârcotaşi dintre critici.

În galeria alăturată regăseşti o selecţie făcută decei de la Glamour Magazine România a modelelor ce te vor inspira, sezonul acesta, în completarea ţinutelor glam cu nişte coafuri în tendinţe.

Tunsoarea „Joan Jett” prezentată de Marc Jacobs – Numele tunsorii aparține lui Joan Jett doar pentru că aceasta era la modă în perioada de glorie a cântăreței, adică în anii 80. Suntem rezervate în a formula opinii în legătura cu această coafură, deşi, în sine, nu este una de ignorat.

marc-jacobs-489721278-north-607x (1)

 

Rodarte mizează pe multi-împletituri – Trei codiţe împletite şi un coc, cam aşa am descrie rezultatul final al acestei coafuri. Nu este vorba de lucruri şi elemente extrem de complicate, ci doar de o semi-coadă realizată din două codiţe împletite. Despre coc bănuim că ar fi realizat dintr-o meşă, însă ce mai contează atâta timp cât rezultatul este unul original şi deloc de neglijat?!

rodarte-395798107-north-607x

 

Cocul cu influenţe retro prezentat în colecţia Annei Sui – coafură retro prin excelenţă, acest coc, completat de un machiaj sobru, va fi accesoriul perfect pentru orice ţinută!

annasui-252423679-north-607x

 

Coada de cal bicoloră, prezentată de Alexander Wang – Nu a fost una dintre coafurile care să încânte prea mult. Recunoaştem, nici noi nu o considerăm spectaculoasă, poate şi din cauza faptului că cele două culori sunt atât de diferite şi, puse una în continuarea celeilalte, pur şi simplu nu dau bine. Dacă nu faci parte din vreo gaşcă emo, atunci ai putea să te gândeşti de două ori înainte să adopţi acest look.

alexanderwang-742764332-north-607x

 

Coafura în stil “coamă de leu” propusă de Marc by Marc Jacobs – Incredibilul volum al acestei coafuri nu putea trece neobservat şi neadmirat. Într-adevar, nu este tocmai uşor de adaptat unei zile din cotidian, însă ne place să credem că îşi are locul bine meritat în topul sezonului.

marc-by-marc-jacobs-820233946-north-607x

 

Look-ul wet readus în actualitate de Prada – În anii 90, coafurile wet-look şi-au trăit perioada de glorie. Sezonul acesta, Prada a decis să le readucă în tendinţe.

prada-698098897-north-607x

 

Combinaţia dintre bentiţă şi coda împletită à la Valentino – Bentiţa groasă, neagră, combinată cu o coadă deasă şi împletită, conferă un aer retro înfăţişării. Este o coafură romantică, foarte feminină, graţie cozii împletite. Însă, ar trebui totuşi să-i acordăm atenţie sporită pentru că o astfel de coafură asociată unei ţinute închise şi sobre, poate da naştere unui look prea mohorât.

valentino-20443527-north-607x

 

Balmain propune o coafură… aerodinamică – Pentru un astfel de look, este necesară o cantitate generoasă de gel aplicată la rădăcini, lungimile trebuie plasate, cu atenţie, pe spate, pentru a crea şi păstra volumul. Rezultatul?! O coafură care va lăsa impresia că posesoarea a petrecut două ore în faţa unui ventilator setat la putere maximă. O idee foarte simpatică cu un rezultat pe masură. Singura problemă va fi aceea că, la mijlocul zilei, coafura îşi va pierde, cu siguranţă, volumul şi, totodată, farmecul.

balmain-746437405-north-607x

 

Bobul lung cu cărare pe mijloc propus de Chanel – Suntem de acord cu faptul că această coafură nu abundă în originalitate, cu toate acestea, aspectul neted al părului şi combinaţia cu machiajul sunt de admirat!

chanel-115580683-north-607x

 

Cocul banană de tipul wet–look, prezentat de Christian Dior – Cocul banană este o coafură pe care nu ai cum să nu o adori, însă efectul wet-look nu este tocmai “wow”, ci lasă mai degraba senzaţia de păr nespălat.

christian-dior-823917523-north-607x

 

Buclele largi propuse de Diane Von Furstenberg – Diane Von Furstenberg a ales să mizeze pe coafuri feminine sezonul acesta, dând tuturor modelelor o notă glam. Buzele colorate şi o coafură cu volum creează combinaţia perfectă, la care orice femeie visează! Dacă natura nu te-a înzestrat cu un păr bogat, nu trebuie să îţi faci probleme, câteva meşe te vor ajuta să obţii coafura fabuloasă pe care o doreşti!

dianevonfurstenbegr-6204396-north-607x

 

Donna Karan mizează pe coada de cal prinsă cu un accesoriu de piele – Prinderea unei cozi de cal şi prezentarea acesteia precum coafură de sezon, pe podium, este o provocare instantă. Modelul, în sine, este un clasic al coafurilor ce trebuie în permanenţă reinventat pentru a ţine pasul vremurilor. Decizia de a o accesoriza cu o bucată de piele nu ne displace.

donnakaran-964718937-north-607x

 

Bretonul gros şi întreptat, în stilul anilor 60 – Multă vreme bretonul trebuia să aibă un look natural, nu neapărat drept… mai degrabă în stil hippie, precum cel al lui Kate Moss. Sezonul acesta, însă, tendinţele de pe podiumuri dictează moda unui breton mult mai sofisticat, în spiritul anilor 60. Acesta are o grosime considerabilă, are volum, vârfurile sale ating uşor ochii pentru a oferi look-ului doza necesară de mister.

emiliopucci-676923519-north-607x

 

Fendi prezintă creasta din… pene – Hmmm, o abordare originală, o coafură artistică şi inedită, dar doar pentru prezentarile de pe podimuri; este, probabil, de la sine înţeles de ce acesta nu este cel mai accesibil model de aranjare a părului pentru viaţa de zi cu zi…

fendi-72344716-north-607x

 

Cocul origami prezentat de Jason Wu – Ne este greu să deducem modul, concret, de realizare al cocului, pentru că are, într-adevăr un grad ridicat de complexitate. Cu toate acestea, trebuie să afirmăm cu franchete faptul că rezultatul merită toată admiraţia!

jasonwu-734910460-north-607x

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *