Cum transformi drumul spre facultate sau serviciu din timp pierdut în timp câștigat

BD1234-001
Foto:PC: huffingtonpost.com

Toți suntem pe cât de plictisiți de „naveta” facultate-casă, birou-casa, pe atât de îngroziți la ideea risipei enorme de timp. Săptămânal, pierdem zeci de ore în trafic. Ne ies peri albi numai dacă ne gândim câte lucruri am putea face în tot acest timp. Însă e cazul să schimbăm perspectiva și să încercăm să profitam la maxim de aceasta rutină.

Și nu, aplicația de Facebook nu e o variantă. Îți fură mult mai multa atenție decât merită. Și nici Candy Crush sau orice alt joc nu ar trebui să îți ocupe timpul petrecut în microbuz, troleibuz, autobuz sau mașină în drum spre serviciu. Pentru ca și acel timp este prețios.

Iată mai jos 10 idei pe care să le pui în aplicare. Vei observa foarte rapid efectele pozitive.

#1. Răspunde la e-mail-uri. Oricum va trebui să o faci la birou, unde te poți ocupa astfel de lucruri mai importante de la prima ora de munca.

#2. Organizează-ți programul pentru ziua respectivă sau chiar pentru săptămâna în curs.

#3. Fii la curent cu știrile. Cumpără un ziar sau intră de pe telefon pe site-urile de știri. Nu strică să fii la curent cu ceea ce se întâmplă relevant în afara facultății, firmei pentru care lucrezi. În plus, vei fi o companie valoroasă în pauza de prânz, numai bună pentru schimbat impresii din afara studiilor, jobului.

#4. Scrie o listă cu lucruri „de făcut”. Toată lumea are o grămadă de lucruri ce trebuie rezolvate, dar care sunt mereu uitate. Dacă sunt centralizate pe hârtie, e mult mai ușor să le conștientizezi importanța și astfel te vor “bântui” până vei scăpa de grija lor. Pentru cei ultra-practici, exista câteva aplicații speciale pentru așa ceva.

#5. Citește o carte pe care nu ai timp să o citești acasă, sau orice alta carte de care mereu ai vrut să te apuci, dar timpul ți-a stat în cale. O carte bună îți îmbunătățește capacitatea de concentrare, memoria, vocabularul și îți umple inteligent timpul petrecut pe drum.

#6. Antrenează-ți creierul. Exista o mulțime de aplicații pentru smartphone (de exemplu, Sudoku) care te ajuta să îți menții creierul tânăr, în prize. Folosește-le fără regrete!

#7. Fă o listă de cumpărături, eventual la întoarcerea acasă, când mintea ta e obosită. Decât să fii atent la aglomerația din metrou sau autobuz sau să numeri de câte ori ai prins roșu la același semafor, mai bine te relaxezi puțin făcând aceasta lista utilă. E numai bună pentru a face trecerea de la atmosfera de facultate/birou la cea de acasă.

#8. Scrie mesaje celor dragi – părinților cu care nu apuci să mai vorbești decât o dată pe săptămână sau prietenilor pe care nu mai reușești să îi întâlnești atât de des precum v-ați dori. E o modalitate foarte bună de a păstra legătura cu acele persoane care contează în viața ta.

#9. Planifică-ți masa. Dacă știi ce vei găti la cină, nu vei mai petrece minute în plus, flămând, printre rafturile supermarket-ului de lângă casă. Vei face astfel și economii, pentru că vei avea exact lista produselor de care ai nevoie.

#10. Pentru șoferi – ascultați un audiobook de calitate. Decât radio, mai bine „o carte cu voce”. E grea trecerea de la ascultatul pasiv al radio-ului la ascultatul activ al unei cărți de calitate, însă merită. În scurt timp vei asocia condusul, care până acum îți mânca nervi, cu porția de cultură zilnică.

Sursa: Dailybusiness.ro

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *