(foto) Veronica Mustea a fost desemnată Miss Regina Vinului 2014

IMG_9439
Foto:Veronica Mustea - Miss Regina Vinului 2014

În premieră în Republica Moldova a fost organizat în cadrul Festivalului Vinului concursul de frumusețe și inteligență, MISS Regina Vinului. Tânăra câștigătoare, Veronica Mustea, va avea va avea misiunea să promoveze vinurile moldovenești la diverse expoziții locale și internaționale pe durata unui an.

Competiția cu genericul „Miss Regina Vinului” s-a desfășurat la Palatul Republicii şi a durat aproape patru ore. Pentru concurs au fost selectate 10 tinere, care pe parcursul a 25 de zile au fost pregătite de către specialiști pentru ași perfecționa calitățile de comunicare, cunoașterea vinurilor moldovenești, ținută scenică și prezentare eficientă. În marea finală fetele au trecut prin cinci probe: au promovat costumul național, au demonstrat că știu bine soiurile de viță de vie, au defilat în ținută de seară semnată de EHO by Evgheni Hudorojcov, au prezentat un număr artistic și ultima probă, cea de inteligență, în care acestea au trebuie să răspundă la o întrebare surpriză.

„Organizatorii au reușit să imprime concursurilor de Miss o valență suplimentară ca să se vadă că la femei nu contează doar lungimea picioarelor și costumul de baie, contează și inteligența, capacitatea de improvizare, produsul intelectual și nu doar cel biologic”, a declarat Vasile Botnaru de la Radio Europa Liberă, unul din membrii juriului.

Câștigătoarea concursului a fost desemnată Veronica Mustea. Tânăra, pe lângă faptul că este frumoasă și comunicabilă, a dat dovadă că cunoaște bine și cultura vinului moldovenesc. Veronica este studentă la două universități simultan, urmându-și studiile la ASEM la Facultatea de finanțe şi bănci și la ULIM la Facultatea de psihologie. „Cred că am fost o norocoasă că am luat acest premiu. Am avut foarte mari emoții, cu toate că am depus foarte mult efort pentru pregătiri nu m-am așteptat să iau coronița. Însă mă bucur foarte mult. La început, cea mai grea probă îmi părea cea cu întrebările, putea să fie cultură generală, istorie, absolut orice, mai ales că domeniul vinificației este unul foarte vast și aveam emoții ce întrebare o să fie. Dar odată ajunsă pe scenă orice probă mi s-a părut foarte ușoară”, a declarat câștigătoarea concursului Miss Regina Vinului.

Veronica a primit din partea organizatorilor un premiu bănesc de 5.000 de euro și urmează ca aceasta să semneze un contract exclusiv de promovare a vinurilor moldovenești peste hotarele țării pentru o perioadă de un an. „Îmi doresc de foarte mult timp un câine și acum am posibilitatea sa mi-l iau singură. Cu restul banilor, nu știu ce voi face. Sincer, la început nu îmi plăceau vinurile, dar după doua degustații am început să fac diferența și au început chiar să-mi placă. Mă voi strădui să reprezint cu mândrie vinurile moldovenești în străinătate”, a mai adăugat tânăra.

De asemenea, au fost decernate titlurile Vice Miss Regina Vinului – Lupei Cătălina, care a primit 3.000 de euro și Miss Simpatie, Irina Madan, alături de Miss Media, Costea Cristina, ambele primind suma de 1.500 de euro.

Câștigătoarele concursului „Miss Regina Vinului” au fost selectate de către un juriu alcătuit din specialiști din domeniile modeling, actorie, afaceri și mass media. Printre membrii juriului s-au regăsit Vasile Botnaru (Radio Europa Liberă), Valentina Vidrașcu, Valentina Ursu (Radio Europa Liberă), Ion Preașcă, Sergiu Ghețiu Viceministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare etc.

IMG_9072

IMG_9077

IMG_9128

IMG_9196

IMG_9214

IMG_9229

IMG_9249

IMG_9254

IMG_9260

IMG_9279

IMG_9321

IMG_9380

IMG_9399

IMG_9412

IMG_9416

IMG_9421

IMG_9425

IMG_9431

IMG_9440

IMG_9465

IMG_9469

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *