(vox) Cum este profesorul ideal în viziunea elevilor?

Fotor010030043
Foto:Cum este profesorul ideal în viziunea elevilor. PC: colaj #diez

Ziua Profesorului, sărbătorită în acest an pe data de 3 octombrie, aduce un omagiu persoanelor care pe parcursul anilor de studiu ne sunt îndrumătorii vieții. În semn de mulțumire și felicitare pentru profesori, #diez a aflat de la elevi cum este în viziunea lor profesorul ideal.

dodi

 

#1. Daniela Dodi (18 ani): „După mine, profesorul ideal reprezintă un exemplu demn de urmat, prin a cărei influență tindem spre perseverență și desăvârșire. Bunăvoința, răbdarea și optimismul sunt calități care nu ar trebui să lipsească, acestea fiind cheia spre sufletul multor elevi ai săi. La fel, profesorul ar trebui să emane căldură, în așa fel se va crea o atmosferă plăcută în clasă.”

 

 

 

nicora
#2. Vitalina Nicora (18 ani): „Pentru unii, un profesor ideal este acel care nu dă teme pentru acasă. Pentru mine, un profesor ideal ar fi o persoană integră și exigentă atunci când trebuie să învăţăm. Acesta ar trebui să fie capabil să explice în aşa mod, încât să înţeleagă tot colectivul de elevi. De asemenea, să nu dea note mici pentru că nu fac elevii meditaţii la materia pe care o predă!”

 

 

 

eugen


#3. Eugen Burlacu (18 ani)
: „Profesorii ideali nu sunt cei care știu totul despre materia lor, dar cei care pot “incuba” în elevi informația necesară. Să nu uităm și de faptul că pe umerii lor e o responsabilitate mare: dascălii pregătesc următoarele generații ale țării. Apropo de țară. Dacă luăm în considerație salariile mizere și devotamentul lor, apoi toți profii din Moldova întruchipează idealul.”

 

 

 

carolina#4. Carolina Pascaru (18 ani): „Profesorul ideal e acel care poate comunica cu elevii, care poate fi sever când trebuie, dar și glumeț și blând. Un profesor ideal este cel care e, în primul rând, om, acel care îți cultivă dragostea de a învăța și respectul, dar nu frica față de el. Ador lecțiile la care este mai interesant să ascult profesorul decât să joc la telefon, la care nu socot minutele până la sunetul clopoțelului și la care stau mereu cu mâna ridicată. Un profesor cu adevărat bun este acel care cu iscusință și dăruire mă captează și de la care pot învăța multe pentru că vreau, nu pentru că trebuie.”

 

 

russu


#5. Natalia Russu (18 ani)
: „După opinia mea, profesorul ideal este acea persoană care știe cum să combine frumosul cu utilul, cea care încurajează și inspiră. Desigur, exigența este importantă, însă este necesar un echilibru între aceasta din urmă și o bună dispoziție permanentă. Îmi plac profesorii care transformă într-așa fel lecțiile, încât nu mai numeri minutele până la sunetul clopoțelului.”

 

 

 

bn

 

#6. Daniel Banu (16 ani): „După părerea mea, unui profesor ideal nu ar trebui să-i lipsească simțul umorului. Iar pentru a însuși mai bine materialul lecției, ar trebui să organizeze activități de grup, jocuri, pentru a ne implica activ în procesul de învățământ. Perfect ar fi dacă ne-ar permite să utilizăm telefonul mobil la lecții și nu ne-ar da teme pentru acasă.”

Taguri: #vox
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *