(video) Spot emoționant pentru încurajarea educației incluzive în școli

Screenshot_1
Foto:Captură YouTube.

În cadrul Civic Fest a fost lansat un spot social inedit care face parte din campania de comunicare din cadrul proiectului „Dinamizarea procesului de Educație Incluzivă în Republica Moldova”.

Spotul video se adresează tuturor cadrelor didactice din Republica Moldova dar și publicului larg.

„Educatorul,profesorul seamănă Dragoste, Căldură, Lumină, Inspirație”, spune Chicu Valentina de la Direcția Învățământ Preuniversitar, Ministerul Educației. „El acceptă provocarea pentru a trăi bucuria împlinirii. Și devine Fericit copilul care întâlneşte în fiecare etapă a drumului său educatorul capabil să-i insufle treptat forţa și elanul necesar îndeplinirii destinului său ca om.”

Angela Cazac, învăţătoare, Şcoala-gradiniţă nr. 120 din mun. Chişinău, protagonista spotului: „Acest spot este un îndemn pentru toate cadrele didactice care încă mai sunt reticente, care au îndoieli generate de stereotipuri şi prejudecăţi legate de educația incluzivă”.

Proiectul „Dinamizarea Procesului de Educație Incluzivă în Republica Moldova” va culmina, în prima parte a anului 2015, cu „Gala Educației Incluzive” – eveniment în cadrul căruia vor fi premiați profesorii care au reușit să dezvolte și să aplice cu succes practici de educație incluzivă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *