(video) Anii ’50 vor fi resimțiți în această săptămână la „Noaptea filmelor sub stele”

IMG_6021
Foto:Noaptea filmelor sub stele continuă. Adriana Zbigli. PC: #diez

Anii ’50 se reîntorc și în această săptămână în Chișinău. Nopțile filmelor sub stele încep vineri, 26 septembrie, la ora 19:00, în curtea Muzeului Național de Istorie al Moldovei.

Pe parcursul a două seri vom avea posibilitatea să vizionăm peliculele retro, achitând 15 lei, pentru a fi transmiși unui azil de bătrâni.

Iată programul filmelor ce vor fi rulate în perioada 26 – 27 septembrie, în cadrul evenimentul „Noaptea filmelor sub stele”:

Vineri, 26 septembrie, va fi prezentat filmul Cyrano de Bergerac (1950), în regia lui Michael Gordon, cu durata de 112 minute. Acțiunea are loc în secolul al 17-lea, în Paris. Este o poveste de dragoste dintre poetul-spadasin Cyrano De Bergerac și o doamnă, pe care încearcă să o curteze direct printr-o piesă de teatru.

 

 

Sâmbătă, 27 septembrie, va fi rulat filmul Gone with the wind (1939), în regia lui Victor Fleming, cu durata de 220 minute. Acțiunea acestui film clasic spune povestea iubirii dintre Scarlett O’Hara și Rhett Butler în timpul unuia dintre cele mai importante momente din istoria Americii –  Războiului Civil. Este povestea unei femei egoiste care nu vrea să-și recunoască sentimentele față de bărbatul pe care-l iubește.

 

 

Filmul The Apartment (1960), în regia lui Billy Wilder, programat pentru duminică, 28 septembrie este anulat din cauza vremii instabile prognozată pentru acea zi.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *